IniciNoticiesSocietatRODALIES GIRONA INICIA AVUI ELS TRAJECTES EN CAP DE SETMANA I S’ALLARGARÀ...

RODALIES GIRONA INICIA AVUI ELS TRAJECTES EN CAP DE SETMANA I S’ALLARGARÀ FINS A PORTBOU.

03214El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que a partir d’aquest divendres 20 de juny el servei de Rodalies de Girona (RG1) allargarà alguns dels seus recorreguts i incorporarà noves freqüències els caps de setmana.

Des del passat 24 de març, l’RG1 connecta directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de dilluns a divendres. Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1 de forma que es fa la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Tordera Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

A partir d’aquest divendres es reforçarà el servei i 8 dels trens que actualment finalitzaven trajecte a Figueres – o el comencen en aquesta població – allargaran el recorregut fins a Portbou. I també s’incorporen nous trens el cap de setmana. Seran, concretament, 6 freqüències els dissabtes i 6 més els diumenges (tres per sentit). A més la línia del Maresme es veurà reforçada de cara a aquest estiu amb més freqüències a l’R1 a Calella. En aquest cas, també a partir d’aquest divendres, 6 trens més (3 per sentit) dels que circulen actualment per aquesta línia arribaran fins a Calella. D’aquesta manera, es millorarà la freqüència de serveis en aquesta població, que com recorden fonts del departament té un important moviment turístic especialment en l’hora punta de la tarda. Tordera continuarà amb vuit trajectes al dia. L’alcalde, Joan Carles Garcia també ha destacat que seguirà insistint perquè Tordera guanyi en freqüència de pas de trens.

alcalde rodalies

Pel que fa a la integració tarifària de la rodalia de Girona, es produirà al setembre i de forma progressiva. Per altra banda, Territori i Sostenibilitat també reforçarà aquest divendres la rodalia del Camp de Tarragona.

ÚLTIMES NOTÍCIES