IniciNoticiesPolíticaTORDERA VOTA EN CLAU SOBIRANISTA I ARRIBA AL 41% DE PARTICIPACIÓ, 10...

TORDERA VOTA EN CLAU SOBIRANISTA I ARRIBA AL 41% DE PARTICIPACIÓ, 10 PUNTS PER SOBRE QUE FA 5 ANYS.

ResultatsEleccions2014Increment notable de participació torderenca a les eleccions europees. La motivació dels electors, ja sigui per el procés sobiranista o l’interès que genera la qüestió europea van propiciar que la participació fos una de les guanyadores de les eleccions europees d’ahir. A Tordera, un 41% dels ciutadans amb dret a vot, van passar pels respectius col·legis electorals. El percentatge és molt superior al obtingut fa 5 anys l’any 2009 que es va situar al 31%. CIU, va guanyar les eleccions europees a Tordera, amb 1347 vots, seguit per ERC amb 1182, PSC amb 674 vots, PP 389 i Iniciativa per Catalunya amb 368 vots.

Percentualment, els partits que defensen el dret a decidir aconsegueixen el 58% del vots emesos. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ressaltava la participació registrada al municipi i la voluntat dels ciutadans de Tordera, d’enviar un missatge a Europa en clau sobiranista.

balanc europa ciu

El regidor d’ERC, Xavier Pla destacava la clara victòria dels partits que defensen el dret a decidir, en aquestes eleccions.

balanc europa erc

La primera secretària del PSC a Tordera, Conxita Rodríguez lamentava que la participació hauria d’haver estat superior a la registrada.

balanc europa psc

El regidor del PP, Xavier Martin admetia els mals resultats del partit popular a Tordera.

balanc europa pp

El president d’Iniciativa-Verds a Tordera, Carles Seijo valorava molt positivament el resultat del partit en aquestes eleccions i la pujada de la participació.

balanc europa iniciativa

Partits com ciutadans, Pacma, UPyD i Podemos van comptabilitzar també un bon nombre de vots. Finalment, a Tordera van votar 4967 persones de les 12064 que tenien dret a fer-ho, amb un percentatge de participació del 41%.

Clica aquí per veure els resultats oficials de les eleccions europees 2014  a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES