IniciNoticiesSocietatLA GENERALITAT ESTUDIA INCORPORAR TRENS EL CAP DE SETMANA EN LES RODALIES...

LA GENERALITAT ESTUDIA INCORPORAR TRENS EL CAP DE SETMANA EN LES RODALIES GIRONA.

03214Rodalies de Catalunya està analitzant l’actual servei de la línia RG1 (Figueres-Girona-Blanes-Mataró) per tal d’incorporar-hi possibles millores. Entre les diverses mesures que s’estan estudiant hi ha l’estudi d’ampliació als cap de setmana de la connexió directa del Maresme amb Girona-Figueres, i que només s’ofereix de dilluns a divendres. Actualment, l’única manera de connectar per tren aquestes poblacions els dissabtes, diumenges i festius és a través del transbordament a l’estació de Maçanet. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia també ha destacat que seguirà insistint perquè Tordera guanyi en freqüència de pas de trens.

alcalde rodalies

Fonts de la Generalitat han informat que la confecció dels horaris de trens, amb les parades corresponents es realitza per personal tècnic que, després de realitzar diferents estudis, programen aquells que poden proporcionar el millor servei al major nombre possible de clients. Els factors que es tenen en compte són l’afluència de viatgers en les estacions a diferents hores del dia, el tràfic en la línia i el material disponible, entre d’altres.

La nova línia RG1 es va posar en marxa el passat 24 de març amb una oferta inicial de 16 trens només els dies laborables (dilluns a divendres), 8 en cada sentit. Aquesta nova oferta suposa una inversió anual d’uns 3 milions d’euros assumits íntegrament pel Govern català.

ÚLTIMES NOTÍCIES