IniciNoticiesEntitatsEL CAU DE PINEDA HA INSTAL·LAT DIVERSES FARMACIOLES D’ EMERGÈNCIA AL MONTNEGRE...

EL CAU DE PINEDA HA INSTAL·LAT DIVERSES FARMACIOLES D’ EMERGÈNCIA AL MONTNEGRE PER A PODER FER UNES PRIMERES CURES.

farmacioles_aeigmontpalau_2014 (4)L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda ha instal.lat diverses farmacioles d’emergència a diversos punts del Montnegre per a poder fer unes primeres cures. La singular iniciativa ha constat d’instal.lar aquestes petites farmacioles de fusta que han fet els mateixos caps del Cau de Pineda. A dins hi ha material bàsic per a poder fer unes primeres cures en cas d’una caiguda o de patir algun incident de salut lleu, especialment pensat per a excursionistes o ciclistes de muntanya.

Les diferents farmacioles s’han instal.lat a punts de pas del Montnegre, com ara al Turó de Montpalau, 4 Camins, a l’Ermita de l’Erola d’Hortsavinyà, Santa Maria o al Turó Gros, que és el punt més elevat de la serralada, entre altres espais. Ho explica el membre del Cau Pineda, Pep Basart.

farmacioles 1

La idea de la construcció i instal.lació de les farmacioles ha anat a càrrec del Cau de Pineda, mentre que la Creu Roja de l’Alt Maresme s’ha encarregat d’abastir tot el material necessari per equipar-les. Es tracta de material de cures i d’altre tipus, però no inclou cap tipus de medicament. Pep Basart diu que la instal·lació de farmacioles és una bona iniciativa per el medi i els seus usuaris.

farmacioles 2

Tant els membres del Cau de Pineda com els Agents de Defensa Forestal s’encarregaran de mantenir-les a punt i amb el material necessari a dins fent revisions periòdiques.

Les farmacioles també detallen aspectes bàsics en relació a com tractar qualsevol accident, i els telèfons d’emergència com ara el 112. Aquesta iniciativa forma part del projecte anual del Cau de Pineda de fer una acció de millora en el medi natural, especialment, al Montnegre.