IniciNoticiesSocietatDETENEN A TORDERA UN GRUP DE LLADRES QUE ES DEDICAVA A ROBAR...

DETENEN A TORDERA UN GRUP DE LLADRES QUE ES DEDICAVA A ROBAR CABLE DE TELÈFON EN URBANITZACIONS I NUCLIS AÏLLATS DE LA SELVA INTERIOR.

03887Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 8 de maig a Tordera, un grup criminal molt actiu especialitzat en cometre robatoris de cable de coure. Els detinguts eren dues dones i tres homes, d’edats compreses entre els 25 i els 41 anys, de nacionalitat espanyola, boliviana i marroquina. També se’ls va imputar un delicte de desordres públics. Des de mitjans del mes de febrer, els mossos van constatar un lleuger augment de sostraccions de cablejat de telefonia a la comarca de la Selva. Algunes de les poblacions afectades van ser: Maçanet de la Selva, Massanes, Hostalric, Caldes de Malavella i Santa  Coloma de Farners.

La majoria de les sostraccions es feien durant la franja horària nocturna, en zones boscoses i apartades. Tot apuntava que els lladres tallaven petites longituds de cable per tal de transportar-lo millor i un membre del grup efectuava tasques de vigilància per evitar ser descoberts. Les línies de telefonia que es van veure més afectades van ser aquelles que donaven servei a urbanitzacions i zones aïllades. L’afectació va arribar a gairebé 1.000 línies. Es van produir un total de nou sostraccions d’entre uns 200 i 250 metres de cablejat cadascuna. Es calcula que el perjudici econòmic ha estat d’uns 44.400 euros.

Després de diverses indagacions, els mossos van concloure la investigació el passat dia 8 de maig, amb la identificació i detenció de tots els integrants de la banda. Estan acusats dels delictes de danys, furts, desordres públics i pertinença a grup criminal. Els detinguts, dels quals dos d’ells tenien antecedents, van passar el 10 de maig  a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

ÚLTIMES NOTÍCIES