IniciNoticiesCulturaTOT A PUNT PER CELEBRAR EL TRADICIONAL APLEC DE SANT PONÇ, FESTIU...

TOT A PUNT PER CELEBRAR EL TRADICIONAL APLEC DE SANT PONÇ, FESTIU LOCAL

santponçLa Regidoria de Festes, a través de la Comissió de Festes, ja ho té tot a punt per celebrar un nou aplec de Sant Ponç, dia de festa local.

El proper 11 de maig el paratge i l’ermita torderenca es preparen per acollir les activitats tradicionals que començaran a dos quarts de 1 amb la benedicció de les roses i l’Ofici Solemne, que comptarà amb l’acompanyament musical de la coral de la parròquia.

Seguidament es farà la processó per l’esplanada de l’ermita amb la colla de geganters i grallers de Tordera. De tornada a l’ermita es cantaran els goigs a Sant Ponç. Explica les activitats previstes la regidora de festes, Maria Angels Cayro.

cayro sant ponc 1

A partir de les 14:00h tindrà lloc l’arrossada popular, preparada amb prop de 200 quilos d’arròs perquè la puguin tastar fins a 2000 persones.  Maria Angels Cayro destaca la tasca de la comissió de festes, per l’elaboració d’aquesta arrossada.

cayro sant ponc 2

Des de la regidoria de festes s’agraeix també la col·laboració de diversos establiments locals, que cedeixen ingredients per fer l’arrossada. A partir de les 17:30h hi haurà sardanes, a l’esplanada de l’ermita, amb la cobla orquestra Costa Brava. En motiu del centenari del naixement del compositor pinedenc Joaquim Soms, l’orquestra oferirà quatre sardanes composades per ell: Matí a Tordera; L’aplec de Flaçà; Patriarca dels castells i la tercera primavera. Maria Angels Cayro explica que la diada de Sant Ponç 2014, serà especial per el fet de caure en diumenge.

cayro sant ponc 3

La Regidoria de Festes recorda que no està permès fer foc al bosc i en cas de voler utilitzar brasa caldrà fer-ho als punts disposats i controlats a tal efecte.

cayro sant ponc 4

L’organització recorda que hi haurà servei de transport continu i gratuït, des de les 11:00 del matí fins a les 15:00h i de les 17:00h a les 19:00h. El punt de sortida serà el parc de la sardana i l’arribada serà a la cruïlla d’entrada a Àgora Parc i Sant Ponç.