La pastisseria torderenca El Cisne va elaborar, per aquesta Setmana Santa, una reproducció de xocolata de l’església de Sant Esteve de Tordera, d’uns 40 quilos de pes aproximat. En total van ser unes 100 hores de feina extra per al pastisser Ferran Molero, el qual va començar la mona el dia 2 de febrer i la va acabar a finals de març. La pastissera Carmen Guzman ens explica com neix la idea de realitzar aquesta mona.
Ara, durant un any, la mona de l’Església de Tordera estarà exposada al Museu de la Xocolata, a Barcelona (carrer Comerç, 36). Carmen Guzman assegura que estan molt contents perquè això permetrà que la vegi molta gent.
Des del Museu de la Xocolata es van posar en contacte amb la pastisseria El Cisne, interessant-se per la mona de l’església. Els van demanar informació sobre com l’havien fet, per tal d’estudiar la possibilitat d’exposar-la al museu. I així ha estat. A més, també participarà a l’edició 2014 del 14è Concurs Internacional de Figures de Xocolata al museu. Escoltem Carmen Guzman.
La mona de l’església de Tordera ja és al Museu de la Xocolata. Des de la pastisseria torderenca animen a tothom a visitar-lo.
Durant el que queda d’any, des de la pastisseria El Cisne pensaran en una idea per fer una altra mona l’any vinent.