IniciNoticiesCulturaLA PARRÒQUIA DE SANT MARIA DE PINEDA ORGANITZA LA FESTA A SANT...

LA PARRÒQUIA DE SANT MARIA DE PINEDA ORGANITZA LA FESTA A SANT PERE DE RIU.

stpereriuLa Parròquia de Santa Maria de Pineda, d’acord amb l’Ajuntament de Tordera, organitza el proper dilluns, 21 d’abril, l’aplec a Sant Pere de Riu. Per a la festa, l’organització ha disposat un “xino-xano” per traslladar tothom qui vulgui participar de l’aplec, de la plaça de les Mèlies de Pineda. A les 12:00h tindrà lloc la Missa i a la 1 les jocs de cucanya per als més petits a càrrec dels joves de la parròquia. A les 14:00h tindrà lloc l’audició de sardanes amb la cobla la principal de Cassà de la Selva. A la mitja part lloc la rifa de diferents obsequis. Al final se celebraran els Vespres a l’Església.

El mossèn Josep Casellas ens detalla algunes de les novetats d’enguany.

aplec sant pere de riu 1

La festa de Sant Pere de Riu també servirà per  conèixer les darreres millores que s’han fet, com la nova rosassa que s’ha instal·lat a l’església parroquial. També es podran contemplar les làpides sepulcrals dels segles XII-XVI que, segons un estudi fet per l’oficina de patrimoni cultural de la diputació, han de ser col·locades en un indret encara per determinar a l’interior de l’església.  Ho explica Mossèn Josep.

aplec sant pere de riu 2

Mossèn Josep, convida a tothom a assistir a l’aplec.

aplec sant pere de riu 3

El servei del “Xino Xano” es gratuït i arriba només fins al peu de la muntanya. Hi haurà aparcament senyalitzat i es pot encendre foc a les barbacoes.

ÚLTIMES NOTÍCIES