IniciNoticiesPolíticaTORDERA APROVA UNA ACTUALITZACIÓ DEL PLA D’ACCESSIBILITAT LOCAL.

TORDERA APROVA UNA ACTUALITZACIÓ DEL PLA D’ACCESSIBILITAT LOCAL.

2013-07-25-20.25.00L’ajuntament de Tordera va aprovar ahir una actualització del pla d’accessibilitat. Fa unes setmanes, l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona va lliurar a l’Ajuntament un estudi sobre l’accessibilitat a la via pública al municipi. el Pla inventaria i identifica les barreres arquitectòniques, en pressuposta la seva eliminació i estableix una planificació d’actuacions a la via pública, els edificis municipals i els transports i la comunicació. Si bé es tracta d’un pla d’eliminació de barreres, alhora s’estableix com a un pla de prevenció de barreres, establint els criteris a seguir en els intervencions d’obra nova o de reforma que es portin a terme en el municipi. La regidora de Territori, Rosa Salarichs va explicar que l’actualització del pla incorporà noves zones del municipi i les urbanitzacions Agora Park i Sant Daniel. Segons Salarichs el pla és un full de ruta per aplicar en els propers anys.

pla ciu

El document conté l’inventari de tot el que ha de ser accessible a la població, el seu estat d’accessibilitat i la proposta d’actuació. El regidor del PP, Xavier Martin recordava que el pla és bona eina de treball i confia que s’apliqui correctament.

pla pp

El regidor d’ERC, Jordi Romaguera va posar de relleu el baix nivell d’execució del pla d’accessibilitat. Romaguera va demanar al govern municipal que es posi en serio en aquest tema. En aquest punt, ERC va reitera que la subvenció de la unió europea en les obres de la plaça concòrdia es podrien haver destinat en altres finalitats.

pla erc

El regidor del PSC, Josep Romaguera va reiterar que s’ha fet poqueta cosa a Tordera per millorar l’accessibilitat.

pla psc

L’alcalde, Joan Carles Garcia va recordar que des del 2004 s’ha fet molta feina en materia d’accessibilitat a Tordera. L’alcalde va matisar la intervenció d’ERC recordant que les obres de la plaça concòrdia, subvencionades per l’unió europea, només es podien dedicar per rehabilitació de nucli urbà.

pla alcalde

Joan Carles Garcia es va comprometre en el propers mesos de reunir la comissió per la supressió de barreres arquitectòniques. L’actualització del pla d’accessibilitat local es va aprovar per unanimitat dels grups locals.

ÚLTIMES NOTÍCIES