IniciNoticiesPolíticaTORDERA PORTARÀ AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL LA LLEI DE REFORMA DE LES ADMINISTRACIONS...

TORDERA PORTARÀ AL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL LA LLEI DE REFORMA DE LES ADMINISTRACIONS LOCALS.

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir  portar al Tribunal Constitucional la Llei del govern de l’Estat que preveu la reforma de les administracions locals. Tordera, que en el seu moment ja va aprovar una moció de rebuig a aquesta proposta del govern de l’Estat, s’afegeix així al rebuig general del municipalisme català contra una norma que els despulla de competències.

La decisió d’anar al Constitucional es va prendre en el marc del Consell de Governs Locals de Catalunya, com a reacció a una normativa que els ajuntaments consideren que vulnera les seves atribucions. L’acció es vehicula a través d’acords plenaris i l’Ajuntament de Tordera ha aprovat la seva resolució amb el vots a favor de CiU, PSC i ERC i el vot en contra del PP.

L’ alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia  recordava que la llei representa obrir un conflicte amb els ajuntaments. Segons Garcia, la llei menysprea les administracions locals, traient competències en serveis socials, llars d’ infants, entre d’ altres.

llei reforma local ciu 1

El regidor del PSC, Josep Romaguera destaca el paper fonamental dels ajuntaments, en el dia a dia del ciutadà. El regidor socialista reclamava un llei de finançament local.

llei reforma local psc

El regidor d’ ERC, Xavier Pla apunta que la llei és recentralitzadora i que no garanteix una millor eficiència dels serveis públics. Pla va fer esment a les conseqüències en la vesant social amb l’ aplicació d’ aquesta llei.

llei reforma local erc

Per contra, el regidor del PP, Xavier Martin creu que la llei no vulnera l’ autonomia local. Segons Martin, la llei servirà per racionalitzar els serveis que han d’ oferir els ajuntaments.

llei reforma local pp

La llei que reforma l’administració local ha provocat des del primer moment un rebuig frontal del municipalisme a Catalunya, i també des d’altres agents socials. Volen conscienciar els ciutadans que molts dels serveis que reben estaran en perill amb la nova normativa. Els sindicats, per la seva banda, xifren en 30 mil els llocs de treball que es podrien perdre a Catalunya amb aquesta reforma.