IniciNoticiesSocietatADÉU A LES SETRILLERES DELS RESTAURANTS. AVUI ENTRE EN VIGOR LA NORMATIVA...

ADÉU A LES SETRILLERES DELS RESTAURANTS. AVUI ENTRE EN VIGOR LA NORMATIVA QUE OBLIGA A ETIQUETAR L’OLI D’OLIVA.

aceitera1gLes setrilleres deixaran de fer-se servir a les taules dels restaurants a partir d’ avui. La Comissió Europea vol controlar la qualitat de l’oli d’oliva que es serveix als establiments, i per això ha aprovat una normativa que obliga a mostrar el producte amb una etiqueta que indiqui la denominació d’origen i en un envàs que n’impedeixi la reutilització.
La mesura està pensada per informar degudament de l’aliment que consumeixen els clients i blindar-los de possibles males pràctiques, com ara colar com a nou un oli refregit diversos cops. A més, permet afavorir la competitivitat entre els productors. Però a la pràctica també suposa acabar amb un dels utensilis més populars de la taula ibèrica, un fet que ja ha topat amb l’oposició frontal dels restauradors. Tots els restaurants torderencs, consultats per aquesta emissora, han acceptat i aplicat la normativa amb resignació. La Francina del restaurant Ca La Maria, creu que la normativa està mal feta, i sospita que posteriorment també es voldrà regular el vinagre o la sal.

setrilleres ca la maria

Per la seva banda, la Carme del restaurant Les Ferreres, creu que la normativa s’ ha aplicat per la mala gestió de l’ oli que feien  alguns restauradors, i que ha acabat afectant a tot el sector.

setrilleres les ferreres

Aquesta normativa és vista amb bons ulls pels fabricants d’oli d’oliva, que la veuen com una oportunitat per reivindicar el seu producte. L’Estat espanyol se suma així a altres països de la Unió Europea que ja estan aplicant aquesta normativa, com són els casos d’Itàlia i Portugal.

ÚLTIMES NOTÍCIES