IniciNoticiesCulturaELS TREBALLS CREATS A MAS PANELLA S’EXPOSEN FINS EL 2 DE MARÇ...

ELS TREBALLS CREATS A MAS PANELLA S’EXPOSEN FINS EL 2 DE MARÇ AL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA.

_MG_6271El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona exposa aquest dies una mostra de quatre joves creadors recent llicenciats en belles arts i similars que van instal·lar-se a Tordera, en concret a Mas Panella, per desenvolupar els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna que dóna títol a la mostra col·lectiva: “Ciutat Subterrània”. Dijous passat, en l’acte d’inauguració, el director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Marçal Sintes, es mostrava satisfet de poder acollir l’exposició, destacant la voluntat de col·laboració del centre amb diverses institucions.

discurs cccb 1

Els treballs que es presenten en la mostra col·lectiva, obra d’Haridian Donés, Rossy Galicia, Tess Hill i Sebastián Soto, tenen el fil conductor en la ciutat subterrània que no és visible i que se’ns escapa a simple vista. A partir d’eines de reflexió com les que mostren les obres, es poden descobrir altres realitats: terrenys urbans comuns que ens són propis, però estranys. “Ciutat subterrània” és el resultat visible de la primera edició d’una residència artística duta a terme a Mas Panella i impulsada per l’Ajuntament de Tordera i la Fundació Teatre Clavé. Un projecte que neix amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió. Ho explica el comissari de l’exposició, Carles Poy.

discurs cccb 2

En aquesta primera edició, els joves creadors i els projectes desenvolupats van ser seleccionats per universitats en conveni amb la Fundació Teatre Clavé. Així, els integrants de la residència i autors de les obres de l’exposició responen a diversos orígens: Facultad de Artes Universitat de Chile, Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Escola Massana i Instituto Tecnológico de Estudios Superiores de Monterrey (Mèxic). Tots ells van conviure i crear durant els mesos d’octubre i novembre a Mas Panella, una antiga masia de Tordera, rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, destaca els bons resultats de l’experiència artística de Mas Panella, que ha donat com a fruit aquesta exposició.

discurs cccb 3

El resultat de tot plegat es podrà veure fins el diumenge, 2 de març, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/Montalegre 5, 08001 Barcelona).

ÚLTIMES NOTÍCIES