IniciNoticiesPolíticaELS AJUNTAMENTS ES FAN FORTS PER REBUTJAR LA REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL...

ELS AJUNTAMENTS ES FAN FORTS PER REBUTJAR LA REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL QUE PLANEJA RAJOY.

consell-de-governs-locals-de-catalunyaEls ajuntaments catalans tiraran endavant un conflicte al Tribunal Constitucional per combatre la llei de racionament de l’administració local que vol impulsar el govern espanyol. El Consell de Governs Locals es va reunir ahir a Sant Cugat del Vallès per demanar als 947 municipis catalans que abans del 14 de març els plenaris aprovin un text per fer-ho possible. Després, sumaran les peticions catalanes a les d’altres ajuntaments de l’estat. A la reunió hi van assistir més d’un centenar d’alcaldes, entre ells l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. El president del Consell de Governs Locals, Miquel Buch, acusa el PP d’atemptar contra les persones amb aquesta llei.

llei 1

Xavier Amor (PSC), vicepresident de la CGLC, diu que es pensava que el govern espanyol no seria capaç de tirar endavant aquesta llei.

llei 2

La normativa estatal prohibeix a molts consistoris seguir oferint alguns serveis de proximitat. Per exemple, els retira competències sobre escoles bressol, escoles de música o serveis socials, entre molts d’altres. La llei prohibeix ofertar aquests serveis als municipis que tinguin menys de 20.000 habitants, que són majoria a Catalunya. Joan Carles Garcia recordava que el rebuig dels ajuntaments catalans a la llei s’explica perquè preveu treure competències als consistoris. Així ho explicava posant d’exemple Tordera.

alcalde regim local

Les entitats municipalistes i els sindicats també faran campanya per explicar als ciutadans les conseqüències d’aquesta iniciativa.

ÚLTIMES NOTÍCIES