IniciNoticiesPolíticaTORDERA MODIFICA LA TAXA DE LLICÈNCIES D’ACTIVITATS EN MATÈRIA D’URBANISME PER PRESSIONAR...

TORDERA MODIFICA LA TAXA DE LLICÈNCIES D’ACTIVITATS EN MATÈRIA D’URBANISME PER PRESSIONAR A LES ENTITATS FINANCERES QUE FACILITIN LA SORTIDA DELS PISOS BUITS.

20140130_204832L’ajuntament de Tordera va modificar ahir, en el plenari municipal, la taxa per llicències d’activitats en matèria d’urbanisme. L’objectiu és poder pressionar a propietaris i grans empreses que tingui pisos buits, que facilitin una sortida dels seus immobles.

Agafant com a base la llei d’accés al dret a l’habitatge, aquest defineix la situació anòmala dels pisos que porten més de 2 anys desocupats. Aquesta llei faculta a l’ administració competent, en aquest cas l’ajuntament, que obri un expedient per tal de fer una comprovació si aquell habitatge està buit o no. Ho explicava el regidor d’ Hisenda, Marçal Vilajeliu.

taxa habitatge ciu

La taxa preveu una bonificació del 90% per tots aquell patrimonis nets inferiors a 500.000 euros o per tots aquell propietaris que tinguin bens per valor de menys de 2 milions d’euros.

El regidor del PSC, Josep Romaguera assegura que és un primer pas, i confia que els pisos buits es puguin posar a disposició de serveis socials.

taxa habitatge psc

El regidor d’ERC, Xavier Pla malgrat està d’acord amb el contingut de la taxa, va lamentar el poc temps per consultar la proposta. Pla va posar en dubte quina serà l’aplicació efectiva d’aquesta taxa.

taxa habitatge erc

El regidor del PP, Xavier Martin veu jurídicament ben lligada la taxa. Martin recorda que l’objectiu principal és que el bancs treguin els seus pisos a lloguer i no perjudicar els petits propietaris.

taxa habitatge pp

Mitjançant aquesta mesura i, un cop conegut el cens d’habitatges buits existents a la vila, l’Ajuntament de Tordera procedirà a instar les entitats bancàries a què els cedeixin per a lloguer social. Si després de reiterar la petició no hi ha cap canvi, l’Ajuntament obriria un expedient que podria acabar amb sancions.

En el mateix plenari, es va aprovar una moció consensuada per tots els partits polítics i  els membres que formen la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Tordera, que preveu sancionar les entitats financeres propietàries d’immobles desocupats per tal que aquests habitatges es posin a disposició dels ciutadans que ho requereixin. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma d’afectats per la hipoteca a Tordera, va agrair a totes les forces polítiques municipals, el seu suport a la mesura.

taxa portaveu pah

Està previst que en els pròxims dies els equips tècnics municipals avaluïn la situació a Tordera per posar en marxa el mecanisme de la taxa que permetrà pressionar i si s’escau posar sancions a les entitats financeres que mantinguin pisos buits.

ÚLTIMES NOTÍCIES