IniciNoticiesPolíticaEL GOVERN CONFIRMA QUE LES RODALIES DE GIRONA ES POSARAN EN MARXA...

EL GOVERN CONFIRMA QUE LES RODALIES DE GIRONA ES POSARAN EN MARXA EL MES DE MARÇ. AQUESTA NOTÍCIA REPRESENTA UNA MILLORA IMPORTANT PELS CIUTADANS DE TORDERA QUE VIATGEN A GIRONA EN TREN.

03692Les tarifes integrades del transport públic a Girona també serviran per a les rodalies ferroviàries que es posaran en marxa el mes de març. El govern català manté la previsió de posar en marxa aquest nou servei el primer trimestre del 2014 i fer-ho després que el de Tarragona, que s’iniciarà al febrer, per la qual cosa la data probable és el març. Així ho detalla el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

santi vila rodalies girona

L’objectiu del govern és “posar en marxa unes rodalies i, alhora, un sistema tarifari integrat, que permeti als usuaris tenir uns serveis com els que tenen la resta de ciutadans de Catalunya amb els seus sistemes integrats, com funciona en aquest moment el sistema integrat de Barcelona”. L’àmbit de rodalies ferroviàries serà més ampli, ja que el recorregut estarà format per 20 estacions, amb Blanes en una punta i Portbou a l’altra. Hi haurà un tren cada hora entre Blanes i Figueres entre les sis del matí i les deu de la nit, i cada dues hores, entre Figueres i Portbou. L’entrada en servei de les rodalies de Girona és una bona notícia per Tordera, ja que d’aquesta manera s’eliminarà el transbord de Maçanet-Massanes i la connexió amb Girona serà directa. L’Alcalde, Joan Carles Garcia, assegura que és una injustícia que Barcelona i Girona estiguin unides per l’alta velocitat en mitja hora, i que de Tordera a Barcelona en tren es tardi gairebé dues hores.

alcalde rodalies girona 1

Joan Carles Garcia creu que amb les rodalies a Girona, si la connexió a Maçanet és eficaç, s’obre la possibilitat d’anar a Barcelona via Granollers, reduint considerablement el temps de viatge en relació a la línia R1 de la costa.

alcalde rodalies girona 2

Les vint estacions que formaran les rodalies de Girona són: Blanes, Tordera, Maçanet-Massanes, Sils, Caldes, Riudellots, Fornells, Girona, Celrà, Bordils-Juià, Flaçà, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla, Figueres, Vilajuïga, Llançà, Colera i Portbou.