IniciNoticiesSalutES PROHIBEIX L’ÚS DE CIGARRETS ELECTRÒNICS A L’AMBULATORI DE TORDERA.

ES PROHIBEIX L’ÚS DE CIGARRETS ELECTRÒNICS A L’AMBULATORI DE TORDERA.

02402CatSalut prohibeix l’ús, promoció i venda de cigarretes electròniques als centres de la xarxa sanitària pública de Catalunya des d’aquest 2014. L’ambulatori de Tordera és un dels centres que ja ha aplicat aquesta prohibició. Estudis científics han demostrat que les cigarretes electròniques contenen substàncies tòxiques i que poden tenir efectes respiratoris similars als de les convencionals. L’Agència de Salut Pública de Catalunya va proposar, entre altres mesures, la limitació d’ús de cigarretes electròniques en espais públics tancats. El conseller de Salut Boi Ruiz assegurava en declaracions a la xarxa que encara que no s’ha demostrat si la cigarreta electrònica conté nicotina, considera que el seu ús en certs espais pot representar un retrocés.

cigarrets 1

L’expert en tabaquisme, el pneumòleg de l’Hospital Trias i Pujol de Badalona, José Sanz-Santos, explica que l’advertiment sobre les cigarretes electròniques es basa en el fet que encara cal investigar si pot provocar problemes de salut. Les cigarretes electròniques podrien ser cancerígenes, en tenir alguns components comuns amb el tabac normal. En aquest sentit assegura que el més prudent seria ser previnguts atès que es desconeixen els efectes que poden tenir a llarg termini.

cigarrets 2

Diferents ens i organismes de referència en l’àmbit de la Salut, com l’Organització Mundial de la Salut (OMS) o el Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT); han aconsellat, a través dels seus respectius posicionaments, la no utilització per part dels consumidors de cigarretes electròniques fins que no hi hagi dades que demostrin que es tracta d’un producte segur i un organisme competent així ho certifiqui.

ÚLTIMES NOTÍCIES