IniciNoticiesSocietatRESUM DE LES NOTÍCIES MÉS DESTACADES DE LA PRIMERA MEITAT DE L'ANY...

RESUM DE LES NOTÍCIES MÉS DESTACADES DE LA PRIMERA MEITAT DE L’ANY 2013.

GENER

Una torderanca va ser el primer naixement de l’any a l’Hospital de Calella. La Noa és filla de la Sandra Sànchez i l’Amador Izquierdo, una parella resident a Tordera. El pare de la criatura es mostra molt content.

pare noa

La barra del bar de la festa de cap d’any dedicada a Càritas de Tordera recollia uns 3000 euros per l’entitat. La voluntària Rosa Salarichs es mostrava satisfeta amb el resultat de l’activitat.

balanç barra caritas fi d’any

L’associació per la defensa dels perjudicats d’entitats financeres tramitava 300 denúncies d’afectats per les participacions preferents al Maresme.

Tordera estrenava un grup d’agents cívics voluntaris.

Tordera registrava l’any 2012 182 naixements, 74 defuncions i 72 casaments, segons dades del jutjat de Pau.

La nova planta potabilitzadora d’aigua entrava en període de proves. El regidor Carles Aulet assegurava que amb la nova planta potabilitzadora milloraria molt el servei d’aigua a Tordera.

Aulet potabilitzadora 2

Es constituïa la delegació local de l’assemblea nacional catalana. El seu portaveu Jordi Caupena explicava com neixia l’iniciativa.

jordi caupena anc 1

La residència geriàtrica l’Albert s’adheria a una campanya per donar àpats gratuïts cada dia a ancians necessitats. Ho explicava  la presidenta de l’associació catalana de recursos assistencials, Cinta Pascual,

acra 1

FEBRER

Entrava en funcionament una màquina d’autovenda de bitllets a l’estació de Tordera. El responsable de premsa de Renfe, Antonio Carmona parlava sobre el nou model d’explotació del servei de rodalies.

antonio carmona renfe

El ple aprovava el pressupost municipal per al 2013 amb un increment de 500.000 euros respecte l’any anterior.

Les urbanitzacions Niàgara i Agora Park, les ferreres, sant ponç , roca-rossa i can camps tenien problemes de subministrament elèctric a causa del fort vent.

Els estudiants de l’institut Lluís Companys començaven tres dies de vaga contra la reforma wert i les retallades. Ho explica el director de l’IES Angel Pous.

pous vaga 1

El ple aprova amb una àmplia majoria una moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya.

Jordi Caupena deixa de ser president del fòrum pel teatre i la cultura després d’onze anys al capdavant de l’entitat. Ell mateix n’explicava els motius.

caupena deixa forum 1

Una avaria en el tub d’impulsió d’aigua a la potabilitzadora tallava el subministrament d’aigua al municipi durant més de sis  hores.

La venda de bitllets a l’estació de Tordera només admeten targetes de crèdit. Així ho confirmava l’auxiliar d’adif a l’estació de Tordera.

autoventa 1

El torderenc Pere Mancho és escollit nou president del fòrum pel teatre i la cultura.

Els mossos d’esquadra detenien quatre persones per desvalisar dos cases de Tordera.

Un temporal de neu passava per Tordera sense incidències i deixava 2 centímetres a Roca-Rossa i Can Camps.

Marc Torra era escollit jove torderenc de l’any 2012, en el premi organitzat per la JNC. El jugador d’Hoquei mostrava el seu orgull de poder portar el nom de Tordera arreu on va.

marc torra 1

Caritas ofereia un espai on nens desafavorits de Tordera puguessin fer el deures. La voluntària, Sara Balaguer, explicava l’iniciativa.

sara caritas 1

MARÇ

El torderenc Gerard Camps guanyava la copa del rei d’hoquei sobre patins amb el moritz vendrell.

Membres de la plataforma d’ afectats per la hipoteca omplen d’adhesius reivindicatius els vidres de diverses entitats bancàries del municipi.

La comunitat rural de casa blanca, a Nicaragua, estrena biblioteca sota l’impuls del torderenc Joan Mas. L’equipament consta de llibres de diferents àmbits, tal i com explicava Joan Mas.

biblioteca nicaragua 2

Trobaven sa i estalvi un noi desaparegut a Tordera.

El regidor del PP a Tordera, Javier Caballero deixava la seva plaça de regidor per motius laborals. El regidor es mostrava satisfet amb la feina feta.

javier caballero 2

Els bombers rescataven a Hortsavinyà un veí de Pineda, després de caure durant una travessa.

El CAP de Tordera assolia la primera de les quatre fases de l’ acreditació IHAN, una assistència al naixement i la lactància. Escoltem l’infermera, Anna Pol.

anna pol 3

El conseller d’ empresa i ocupació, Felip Puig inaugurava la fira del ram destacant el paper del certamen.

balanç felip puig 1

S’obria al públic la nova zona verda i de lleure de Tordera a l’entorn de les noves oficines de Massimo Dutti. La regidora Rosa Salarichs donava detalls del parc.

salarichs zona verda 1

ABRIL

L’Aplec de l’erola s’ajornava fins al dia 19 de maig. Pep Basart, un dels organitzadors explicava els motius.

erola ajornat 1

Es presentava la xarxa de camins i senders del maresme. Tordera oferia rutes a Hortsavinyà, vallmanya o roca rossa.

Farmàcies de Tordera recullien signatures per demanar al parlament que l’administració prioritzi el pagament dels medicaments ja dispensats.

La “quiniela” deixa a Tordera un premi de 97.700 euros a un encertant del ple al 15. Ho explicava el responsable del punt de venda del carrer amadeu vives.

loteria

L’ajuntament de Tordera desobeeix a l’assemblea de municipis per la independència i no es declara insubmís fiscal davant l’estat espanyol.

La colla de geganters celebrava el 25è aniversari amb diverses activitats. Ho explicava el cap de colla Lluís Puig.

geganters 1

Es presentava el llibre “dret de successions de Catalunya” escrit pel notari de Tordera, Jesús Gómez. El llibre inclou una relació de 101 preguntes.

balanç notari 2

La plataforma d’afectats per la hipoteca posava en marxa la campanya “primavera verda”, de suport a les mesures de la iniciativa legislativa popular. Ho explica Isabel Fernàndez, membre de la PAH a Tordera.

campanya pah 1

L’administració de loteria de Tordera repartia un premi de 37.500 euros en el sorteig de l’euromillones. Escoltem Joaquim Escolano.

euromillones

El ministeri de foment treu a licitació les obres de millora del tram Tordera-Maçanet de la N-II. L’alcalde, Joan Carles Garcia assegura que aquestes actuacions representen una millora en la seguretat viaria.

alcalde obres N-II 1

L’historiador local Joan Torrent descobria l’existència del bandoler torderenc Antoni Roig.

bandolers 1

L’N-II entre Tordera i Caldes de Malavella és el segon tram de l’estat que genera més costos per accidentalitat.

El camions de gran tonatge deixaven de circular per la N-II entre la jonquera i Maçanet de la selva. Joan Carles Garcia és l’alcalde de Tordera.

alcalde prohibicio camions 1

La plaça s’omplia de visitants i cultura durant la I fira de sant jordi, promoguda per l’ entitat el crit/la peixera. Jordi Ciurana feia un balanç de la fira.

balanç fira st jordi 1

Jessica asenció prenia possessió de regidora del PP a l’ ajuntament de Tordera en substitució de Javier Caballero. Asencio es mostrava il·lusionada en la nova tasca.

jessica asensio

Els alumnes d’assesform recullen una tona d’aliments a favor de caritas de Tordera.

La torderenca Júlia Fernández guanyava el primer premi d’arts i lletres del 14è concurs “exporecerca jove”, organitzat per MAGMA. Ella mateixa explicava l’idea.

julia fernandez 1

El jugador torderenc d’hoquei, Marc Torra feia servir un estic especial que es subhastaria en benefici de la fundació Amics Joan Petit-Nens amb càncer.

MAIG

Començaven els treballs d’interconnectar els 30 municipis del Maresme amb una xarxa de banda ampla.

La primera marató de donació de sang de Tordera supera els objectius i arriba a les 305 donacions. Ho valorava la regidora Eliana Romera.

balanç marato 1

Moria a l’edat de 83 anys la germana Emília, integrant de la comunitat Vedruna.

La residència Can Comte i l’escola Serra de Miralles organitzaven un concurs de taules de multiplicar. La mestre Clara Fontbona explica el funcionament del concurs.

concurs multiplicar 1

Es presenta el col·leccionables “l’abans-recull gràfic de Tordera” del torderenc Joan Bou i Pla.

joan bou balanc 1

El club pati tordera aconseguia l’ascens i tornava a la màxima categoria de l’hoquei patins. Escoltem el president Pere Vendrell.

balanc cp tordera 1

10 famílies de Tordera es beneficiaven del programa d’arranjament d’habitatges de la diputació de barcelona.

Tordera superava els 18 milions d’euros de deute viu segons dades del ministeri d’ hisenda.

alcalde deute viu 1

Els veïns de Tordera que viuen a l’estranger creixia un 52% segons l’institut d’ estadística de Catalunya.

JUNY

L’associació nacional de comerciants de vehicles denuncien la venda irregular de vehicles als carrers de Tordera. Elias Iglesias és el president de l’associació estatal de comerciants de vehicles.

compravenda cotxes

Tordera celebrava amb èxit la fira “estelània”. La bandera estelada també onejava a l’entrada del poble, a la plaça pau casals. Nuria Pedro membre de l’equip organitzatiu de l’estelania feia un bon balanç de la fira.

balanç estelania nuria pedro

Serveis socials alertaven de retards de més d’un any en les valoracions i ajudes de la llei de dependència.

Una missa solidària recull 400 quilos d’aliments a favor de Caritas.

Coincidint amb el memorial Josep Barcelo s’impulsava la campanya “Gol Solidari”.

Tordera tindria desfibril·ladors a les instal·lacions esportives municipals, a l’esplai de gent gran i al cotxe de la policia local. Escoltem la regidora de seguretat, Silvia Català.

silvia desfibril·lador 1

La torderenca Mariona Llorens es proclamava campiona de Catalunya Sub-25 i tercera absoluta de bitlles catalanes.

L’explotació Can Thos de Tordera obtenia el primer premi en la categoria de genètica i producció dels premis Vaca d’ Or.

La generalitat i el banc de sang distingien Tordera en motiu del dia mundial del donant de sang. Eliana Romera celebrava el reconeixement.

sang eliana

Tordera reduïa el nombre de prostitutes que oferien serveis a la N-II, però només cobrava el 29% de les multes.

El PP de Tordera demanava que es retires la bandera estelada instal·lada a la plaça Pau Casals. Escoltem Xavier Martin.

estelada pp

ÚLTIMES NOTÍCIES