IniciNoticiesEducacióELS SINDICATS ALERTEN A TORDERA QUE L’EDUCACIÓ ESTÀ EN PERILL AMB L’APLICACIÓ...

ELS SINDICATS ALERTEN A TORDERA QUE L’EDUCACIÓ ESTÀ EN PERILL AMB L’APLICACIÓ DE LA LOMCE, LEC I LES RETALLADES.

soseducacioL’educació està en perill. Així ho creuen Ramon Font del sindicat Ustec i Quim Fornès de comissions obreres, que ahir van participar en una xerrada informativa sobre les lleis educatives i les retallades, a la biblioteca. Segons els sindicats, les lleis educatives i les retallades a l’ ensenyament és “un atac sense precedents en contra de l’educació, de les condicions de treball del professorat i del dret a l’ensenyament públic i de qualitat que tenen tots els infants i joves”. L’objectiu és aturar “el desmantellament de l’educació pública i la pèrdua de llocs de treball”, així com la pujada de taxes, la disminució de beques i la privatització dels sectors de l’educació no obligatòria, segons els sindicats. L’augment d’hores lectives del professorat, que suposaran una pèrdua d’uns 2.000 llocs de treball, les substitucions de docents a partir del desè dia, el canvi de model en la gestió del personal docent i investigador i d’administració i serveis a les universitats, amb previsibles acomiadaments, són alguns dels arguments dels sindicats en contra de l’actual sistema educatiu.

Ramon Font, del sindicat Ustec apunta que les lleis estan orientades a un model social de desigualtats entre rics i pobres.

educacio font 1

Els sindicats recorden que l’educació és un dret de tots els ciutadans, i que ha de ser integral i multidisciplinar. Quim Fornès de CCOO, alerta que les lleis educatives permeten la gestió privada dels centres públics.

educacio fornes 1

Quim Fornès va ser una crida a la xarxa educativa de Tordera, que s’agrupin per defensar l’educació de qualitat.

educacio fornes 2

La xerrada organitzada per l’AMPA i L’assemblea de mestres i professors de l’institut Lluís Companys, va permetre donar resposta a dubtes de pares, mares i mestres sobre l’actual model educatiu.

ÚLTIMES NOTÍCIES