IniciNoticiesCulturaEL TEATRE CLAVÉ I LA BIBLIOTECA ORGANITZEN AQUEST CAP DE SETMANA EL...

EL TEATRE CLAVÉ I LA BIBLIOTECA ORGANITZEN AQUEST CAP DE SETMANA EL GRUIX D’ACTIVITATS CULTURALS I LITERÀRIES EN MOTIU DELS 10 ANYS DE LA MORT DE MIQUEL MARTÍ I POL.

diptic 10 anys marti´ i polL’11 de novembre d’enguany es complien 10 anys de la mort de Miquel Martí i Pol, un poeta amb presència, lligams i reconeixements a diversos municipis, entre ells, Tordera.

A Tordera va inaugurar el Teatre Clavé, compta amb una plaça que rep el seu nom –situada just davant d’aquest equipament-, i les seves obres omplen les prestatgeries de la Biblioteca. Per recordar la seva figura i la seva obra, teatre i literatura s’uneixen un cop més en motiu dels deu anys de l’absència del poeta. En aquest sentit, la Biblioteca de Tordera i el Teatre Clavé acullen diversos actes.

Durant tota la setmana, la Biblioteca acull l’exposició “De Paraules al vent a La fàbrica: creació, evolució i publicació dels primers poemaris de Miquel Martí i Pol”. La mostra presenta el procés de confecció i de difusió dels primers poemaris de Martí i Pol i descobreix la intenció literària del poeta. La responsable de la biblioteca, Silvia Anfronts, assegura que l’exposició es completa amb una mostra dels llibres i documents relacionats amb Miquel Martí i pol.

silvia miquel marti i pol 1

L’exposició “De Paraules al vent a La fàbrica” es podrà visitar fins al 2 de desembre en horari habitual de la biblioteca.

Aquest  diumenge és quan tindrà lloc el tronc central d’activitats. El matí de diumenge la Biblioteca organitza una sortida a la ruta literària de Miquel Martí i Pol, a Roda de Ter. Silvia Anfronts avança com serà aquesta activitat.

silvia miquel marti i pol 2

I a la tarda, el Teatre Clavé estrena l’espectacle La fàbrica, una proposta que combina música, dansa, teatre i audiovisuals i que està basada en la poesia del llibre que porta aquest mateix títol. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro, ens detalla com serà l’actuació.

navarro miquel marti i pol 1

Finalment, el dilluns 2 de desembre la Biblioteca acollirà un espectacle de la companyia Marduix, titulat “Pel camí de les paraules” i basat en els poemes de Miquel Martí i Pol. Se’n faran dues funcions: una a les 18h adreçada a públic familiar i una altra a les 20h adreçada a públic adult.