IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I PUJA UN 2,5% LA TAXA...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA CONGELA ELS IMPOSTOS I PUJA UN 2,5% LA TAXA D’ESCOMBRARIES PER L’ANY VINENT.

20131107_201752L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària les ordenances fiscals per a l’any 2014. Segons va informar el regidor d’hisenda, Marçal Vilajeliu, l’any vinent no s’incrementarà cap impost i només s’adequarà el preu d’algunes taxes per acostar-les al preu real del cost del servei, com ara la taxa d’escombraries. En qualsevol dels casos, segons el regidor, aquest increment no serà superior al 2’5% i es mantindran les bonificacions per casos d’especials vulnerabilitat i necessitat. Altres taxes com el preu de l’aigua, el Casal d’Estiu, Can Comte, llicències d’autotaxi o les franges de protecció contra incendis es mantindran com al 2013.

Vilajeliu va anunciar que el departament d’Hisenda ja està treballant en la redacció dels pressupostos del 2014. En aquest sentit va assenyalar que un dels objectius d’aquestes ordenances és poder mantenir el mateix nivell d’ingressos a través dels recursos propis ja que donada la situació actual no està assegurat poder rebre el 35% d’ingressos externs.

ordenances ciu

El regidor d’hisenda va destacar durant el Ple que les ordenances per al 2014 recullen les iniciatives presentades tant per l’equip de govern com les arribades per part dels grups de l’oposició, als qui va agrair les seves aportacions.

El Partit Popular va proposar diverses modificacions a les ordenances, que van ser acceptades. En aquest cas, els populars van  suggerir la reducció d’un 20% en la taxa de llicència d’obertura per a aquelles persones que estan en atur. La congelació de les taxes que paguen els taxistes i els bars i restaurants per les terrasses. Finalment, en l’àmbit de les famílies, es congela la quota que paguen els pares per apuntar als seus fills al Casal d’Estiu.  Xavier Martín és regidor del Partit Popular.

ordenances pp

Els populars també van presentar diverses propostes que el govern municipal es va comprometre a estudiar per la seva possible aplicació el proper exercici, com la reducció de l’IBI i les escombraries d’habitatges.

ERC també va proposar a l’equip de govern diverses modificacions en les ordenances. S’ha acceptat la reducció del 95% en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per aquelles explotacions agrícoles que facin millores en els seus equipaments. També la reducció de l’impost de vehicles de tracció mecànica en un 2%, pels vehicles entre els 8 i 11,99 cavalls fiscals. El regidor d’ERC, Xavier Pla va explicar que entre les mesures no acceptades hi havia una baixada del 2% de l’IBI.

ordenances erc

ERC va demanar, un any més, que les ordenances i el pressupost es presentin alhora.

El regidor del PSC, Josep Romaguera assegurava que tot i l’esforç de l’equip de govern per no apujar impostos, les famílies encara pateixen l’increment de fa dos anys del 20% de l’IBI. Romaguera va explicar que els socialistes proposaven augmentar l’impost de l’IAE, que és aquell que afecta a les empreses que facturen més d’un milió d’euros l’any. Una proposta que no va ser acceptada per el govern municipal.

ordenances psc

Els socialistes també demanaven descomptes amb l’IBI per col·lectius necessitats. El punt amb va aprovar amb 11 vots a favor de CiU i PP, 4 en contra del PSC i 2 abstencions d’ERC. Amb les ordenances i taxes aprovades, el govern intentarà portar a votació del ple el pressupost del 2014 durant el proper mes de desembre.

ÚLTIMES NOTÍCIES