IniciNoticiesSocietatDISMINUEIXEN UN 14% ELS ROBATORIS EN HABITATGES A TORDERA.

DISMINUEIXEN UN 14% ELS ROBATORIS EN HABITATGES A TORDERA.

02567Fa pocs dies que hem conegut les dades estadístiques de la Policia Local de Tordera, en relació a diferents problemàtiques de seguretat ciutadana. Aquests resultats permeten actuar amb més eficàcia als diferents cossos de seguretat, tenint en compte l’hora i el lloc en què es produeixen habitualment.

Tot i que la sensació ciutadana és que es produeixen una gran quantitat de robatoris, si ens fixem en les dades del període Octubre de 2012 fins a setembre de 2013, el nombre de robatoris en habitatges del municipi ha disminuït un 14%, respecte el mateix període de l’any anterior. A més, durant aquest últim any, s’han detingut 19 persones per delictes contra el patrimoni. La regidora de seguretat, Sílvia Català, destaca la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar eficaçment.

dades poli catala 1

Sílvia Català explica que s’han moderat els robatoris a les urbanitzacions, ja que molts habitatges de caps de setmana s’han convertit en residència fixa i els veïns estan més en alerta.

dades poli catala 2

Un dels col·lectius que més està controlant la Policia Local és el dels joves, per tal de prevenir en el consum de substàncies estupefaents. Escoltem Sílvia Català.

dades poli catala 3

Pel que fa al perfil dels detinguts, Sílvia Català assegura que cada vegada hi ha més gent d’aquí que no pas estrangers, al contrari del que ens podem imaginar.

dades poli catala 4

Sovint, un dels robatoris que pateix Tordera és el de cables de coure. La gent els busca per després revendre’ls a bons preus. Això suposa un problema quan un carrer es queda sense enllumenat o, fins i tot, un camp de futbol, com va passar aquest estiu.

ÚLTIMES NOTÍCIES