IniciNoticiesEntitatsL’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA DESMUNTA LES PORS SOBRE LES PENSIONS EN UN ESTAT...

L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA DESMUNTA LES PORS SOBRE LES PENSIONS EN UN ESTAT PROPI EN UNA XERRADA A TORDERA.

DSC_0128El membre de la comissions de pensions de l’Assemblea Nacional Catalana, Jesús Sans va negar ahir a Tordera que un estat català no pogués pagar les pensions i fins i tot va assegurar que serien una mica més elevades que les d’ara, ja que a Catalunya hi ha més feina i un salari mitjà més alt. Les pensions, per tant, estan “més garantides” aquí que a Espanya. Sans va remarcar que tothom sap que les pensions es paguen amb les cotitzacions de les persones que treballen, i com que a Catalunya hi ha més feina i el salari mitjà és més elevat, les pensions “podrien ser fins i tot una mica més altes”.

pensions 1

Va afegir que el fons de reserva que hi ha no dóna ni per pagar sis mesos de pensions, la qual cosa demostra que la base són els treballadors.

pensions 2

De fet, va explicar que si la Seguretat Social de Catalunya fos independent, dels últims quinze anys, tretze s’haurien tancat amb superàvit i s’haurien pogut fins i tot millorar una mica les pensions.

pensions 3

L’esplai de la gent gran va acollir la xerrada sobre les pensions, inclosa en un cicle de xerrades sota el títol “Raons de pes per decidir”, impulsada per l’assemblea nacional catalana a Tordera. La propera xerrada serà el 15 de novembre on participarà el president de la fundació Catalunya estat.

ÚLTIMES NOTÍCIES