IniciNoticiesMedi ambientDETECTEN A TORDERA ACTIVITAT DE RECOL·LECIÓ FURTIVA DE PINYES.

DETECTEN A TORDERA ACTIVITAT DE RECOL·LECIÓ FURTIVA DE PINYES.

pinyesLa Federació de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Maresme ha detectat que des de primers d’octubre, i especialment des de mitjans de mes, diverses colles de persones han estat recollint pinyes, arreu de la comarca. Segons denuncien, han detectat aquesta activitat a Argentona, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Cabrils, Calella, Pineda de Mar, Tordera i Palafolls.

Segons les ADF, “la crisi està obligant a moltes persones a buscar-se la manera per a guanyar diners per a subsistir, i la recollida de les pinyes és un modus de viure durant una curta temporada a finals d’any”. Malgrat tot, la mateixa federació lamenta que “no sempre es compleix la normativa que condiciona com i quan s’ha de recol·lectar la pinya”. En aquest sentit, denuncien que abans de l’inici de la temporada ja s’hauran recollit entre un 40 i un 60% de la producció anual de pinyes. Malgrat tot, la Federació ADF Maresme en responsabilitza a les persones que adquireixen les pinyes al petit recol·lector que “és qui acaba fent el veritable negoci”.

Les Agrupacions de Defensa Forestal ha informat també que a hores d’ara els Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policies Locals i ADF “estan fent el control d’aquest furtivisme per intentar que s’apliqui la normativa i s’evitin danys als boscos i a les persones”.

ÚLTIMES NOTÍCIES