IniciNoticiesEducacióLA VAGA GENERAL EN L’ÀMBIT DE L’EDUCACIÓ TÉ MÉS SEGUIMENT A TORDERA...

LA VAGA GENERAL EN L’ÀMBIT DE L’EDUCACIÓ TÉ MÉS SEGUIMENT A TORDERA QUE EN ALTRES OCASIONS.

03829El sector educatiu de Tordera han secundat aquest matí la vaga que es fa a tot l’Estat, convocada pels sindicats USTEC-STEs (IAC), CCOO i CGT. Aquesta vaga es realitza per exigir la retirada de la LOMCE aprovada pel parlament espanyol, i pren com a bandera la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana, així com l’aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles. El seguiment majoritari de la protesta a Tordera s’ha donat a l’Institut Lluís Companys (amb un 90% de l’alumnat i un 55% dels professors) i a l’escola Ignasi Iglesias (on el 87% dels alumnes i el 55% del professorat no han anat a escola).

Menor incidència de la vaga s’ha produït a altres escoles, com Serra de Miralles, que ha estat seguida pel 63% dels alumnes i el 19% dels professors, la Roureda, on només s’han afegit a la vaga el 48% dels alumnes i el col·legi Vedruna, que ha estat seguida pel 9% dels mestres i el 28% dels alumnes. Brianxa i Hortsavinyà, per la seva banda, han fet classe amb normalitat. Finalment, el 33 % dels alumnes de la llar d’infants municipal també s’han afegit a la jornada de protesta. Malgrat la vaga, la regidora d’ensenyament, Maria Angels Cayro recorda que la generalitat ha decretat uns serveis mínims.

Cayro incidencies vaga

El transport escolar ha funcionat amb normalitat. La consellera d’Ensenyament de la generalitat, Irene Rigau, ha fet referència a la vaga d’ensenyament. Pel que fa a la convocatòria s’ha limitat a garantir el seu respecte.

irene rigau vaga 1

La consellera d’educació Irene Rigau assegura que seguiran intentant que la LOMCE no s’apliqui el curs vinent.

irene rigau vaga 2

Altres reivindicacions que han motivat aquesta vaga són l’exigència d’uns pressupostos sense retallades: tant pel que fa a les retallades educatives com les salarials; els sindicats convocant reclamen la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels llocs de treball. Entre aquestes reivindicacions es troba la de cobrir les substitucions des del primer dia al 100% i amb les contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.

ÚLTIMES NOTÍCIES