IniciNoticiesTecnologiaEL CONSELL COMARCAL DE MARESME INICIA LA LICITACIÓ DE LA SEGONA I...

EL CONSELL COMARCAL DE MARESME INICIA LA LICITACIÓ DE LA SEGONA I ÚLTIMA FASE DEL DESPLEGAMENT DE LA XARXA DE BANDA AMPLA AL MARESME. LA XARXA PODRIA ESTAR ENLLESTIDA A MITJANS DEL 2014.

fiber optic illustrationEl desplegament de la xarxa de banda ampla al Maresme continua i vol estar enllestida a mitjans de l’any vinent. El projecte estrella del mandat, que va començar a caminar el passat mes d’abril, contemplava una primera fase que incloïa 19 municipis. Segons fonts de l’administració comarcal, ja s’ha actuat a Arenys de Mar, Palafolls, Premià de Dalt, Calella, Premià de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Mar. Falta realitzar els treballs a Alella, Arenys de Munt, Argentona, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar i Vilassar de Dalt.

Paral·lelament a aquest primer apartat, i amb la voluntat de garantir la continuïtat temporal en el desenvolupament del projecte, ja s’ha iniciat el procés de licitació de la segona fase del projecte, per un valor de 500 mils euros que implica fer arribar la xarxa ampla a través de la fibra òptica a les poblacions de Cabrera de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Teià i a través de la radiofreqüència a Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta. La segona fase, segons les mateixes fonts, inclourà també un troncal per arribar a Calella i un altre per arribar al parc tecnològic Tecnocampus Mataró-Maresme. La Xarxa Comarcal de Banda Ampla és un projecte que forma part del Pla Estratègic Maresme 2015. El seu desplegament permetrà que tots els serveis municipals disposin d’una connectivitat amb un ample de banda fins ara insospitat i a un preu molt competitiu. A més, servirà de punt de partida als ajuntaments per poder construir xarxes d’àrea metropolitana (MAN). L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia destaca la potencialitat d’aquest projecte.

alcalde fibra optica

El desplegament de la xarxa de banda ampla en el Maresme és possible gràcies sobretot a les subvencions del pla únic d’obres i serveis , dels fons europeus Feder i de l’aportació del Consell Comarcal del Maresme i té un cost que supera els 2 milions d’euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES