IniciNoticiesComerçLLIBRETERS, IL·LUSTRADORS, AUTORS I CONTA-CONTES PARTICIPARAN AQUEST DISSABTE A LA PRIMERA FIRA...

LLIBRETERS, IL·LUSTRADORS, AUTORS I CONTA-CONTES PARTICIPARAN AQUEST DISSABTE A LA PRIMERA FIRA DEL CONTE DE TORDERA.

fira-conte-tordera-2013Tordera acull aquest dissabte la primera Fira del Conte. El certamen vol contribuir a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil a través de l’àlbum il·lustrat com a eina educativa per al desenvolupament del lector i també vol posar a l’abast dels visitants una oferta lúdica que, en un mateix espai, doni a conèixer autors i il·lustradors catalans. En aquest marc de singularitat, qualitat i dinamisme la Plaça de l’Església i la Plaça de les Cols es transformaran en paisatges de conte per acollir les nombroses activitats que hi ha incloses al programa. Jordi Camó és regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Tordera.

fira conte 1

Els actes començaran a les 10.30 h del matí, amb una sessió de conta-contes per a nens i nenes a partir de tres anys a càrrec de Nona Umbert. A les 11:00h, l’actriu Àngels Bassas explicarà la història de Patatu, adreçada especialment a menuts a partir de 5 anys. A les 11.30 h tindran lloc dos espectacles, d’una banda l’audiovisual Pomelo (apte per a edats entre 2 i 6 anys), amb Judit Farrés, i de l’altre, la sessió de conte i il·lustracions amb els torderencs Quim Haro i Miquel Rabert (adreçat especialment a nens i nenes de 4 a 7 anys). A les 12_00h, Marieta Conta-contes explicarà la història “I els monstres?” (per a petits de 4 a 7 anys) i a les 12.30 h serà el torn per la lectura de textos en veu alta a càrrec de les escoles Roureda, Serra de Miralles i Brianxa (la lectura de textos consistirà en una mostra dels treballs premiats i guardonats en diferents concursos culturals i educatius als quals han participat durant el curs acadèmic 2012-2013: “El gust per la lectura. Joana Raspall”, “Concurs de Lectura en veu alta”). A aquesta hora també es podrà escollir escoltar un conte de tardor en anglès (apte per nens de 4 a 7 anys) a càrrec de l’ISCCE i conèixer el conte “Saltironets”, amb Susanna Peix. La última activitat del matí serà la presentació del conte Xamae, de Susanna Peix, amb les il·lustracions fetes per la torderenca Romina Martí.

Les activitats de la tarda es reemprendran a les 16h amb un taller de pscioescriptura , amb Jaume Copons i Oscar Julve, per a nens de 8 a 12 anys (pel poder assistir-hi cal inscripció prèvia). A aquesta hora començarà el taller d’il·lustració i dibuixos per a nens amb Maria Tarragó, Pitu Alvarez i Núria Giralt . La il·lustradora i autora Lia Bertran presentarà a les 17:00h el llibre i la història “La Marta i la xocolata” i al Teatre Clavé es podrà a veure l’espectacle pensat per a infants 0 a 3 anys, “Fora és un lloc” (que es repetirà en una doble sessió a les 18:30h). A les 17:30h hi haurà una nova sessió de lectura en veu alt a càrrec de les escoles locals, conta-contes “Les gallines de Batat”, de Victòria Tubau (De 8 a 12 anys) i l’espectacle del Món de la Mon “Marramiiiaouu” (a partir de 3 anys). A les 18:00h Lia Bertran farà el taller de la xocolata (de 4 a 7anys) i la companyia “Vivim del Cuentu” presentarà els “Contes desesplicats” (apte per a nens a partir de 4 anys). A les 18:30h es farà el Taller Bestiari (per a nens i nenes de 8 a 12 anys), amb Àngels Navarro (i prèvia inscripció). El cantautor infantil Noe Rivas tancarà la fira del conte, a les 19:00h, amb un recital de cançons de tardor.

Les activitats de la Fira es completaran durant tot el dia amb una zona de lectura infantil, l’arbre de les recomanacions (que estarà situat a la plaça de les Cols i on els nens i nenes podran penjar el títol del conte que els hagi agradat més), un taller de màgia amb Fèlix Brunet, la visita del capgròs de l’Elvis Ribodi i un espai propi on els més petits podran conèixer i parlar amb els autors i il·lustradors que participen a la Fira.

Per donar i aconseguir major dimensió socioeconòmica a la Fira, l’organització compta amb la col·laboració dels comerços de Tordera, de les entitats, les escoles, els equipaments culturals i dels restauradors locals. Els comerciants de Tordera Centre hi participaran amb l’ambientació i decoració dels seus aparadors d’acord amb la temàtica dels contes. Entitats com l’Associació de Gent Gran l’Esplai i Can Comte, porten dies treballant en la confecció de peces de ganxet que cobriran els arbres de la plaça per integrar-los a la Fira i aconseguir un espai més acollidor i més proper. La Biblioteca participa en la coorganització de la infraestructura i material per a  la zona de lectura infantil així com amb l’organització de diversos actes de lleure inclosos al programa. A la zona de lectura hi haurà contes de la Biblioteca i contes cedits per les diferents editorials participants: Sd Editors, El Cep i la Nansa, La Galera, Cruïlla, L’Abadia de Montserrat. El Teatre Clavé, per la seva banda,  s’afegeix a les activitats doblant la sessió del cicle de Teatre familiar previst per aquest dia i amb la instal·lació, al mateix Teatre, de l’exposicions: “Princeps, herois i valents” i “Nenes, bruixes i princeses” , exposició col·lectiva de joves il·lustradors, alumnes de l’Escola de la Dona: Francesca Bonnemaison, sota la direcció d’Ignasi Blanch). Els restaurants, per la seva banda, també participaran del certamen organitzant el Menú del Conte, emfatitzant aspectes de la literatura en els seus plats. Al Menú del Conte s’hi sumen el restaurant Beltran 9, Les Farreres, Ca la Maria, Can Bruno, Can Casellas i Can Pujol. . Camó recorda que molta gent està treballant en aquest projecte.

fira conte 2

Amb la primera Fira del Conte es vol contribuir al posicionament de Tordera com a un espai atractiu i d’interès per comprar productes de qualitat i proximitat i fer-ho, a més,  acompanyats de propostes culturals, gastronòmiques i/o de natura de qualitat.