IniciNoticiesEducacióEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME POSA EN MARXA UNA PROVA PILOT DE...

EL CONSELL COMARCAL DEL MARESME POSA EN MARXA UNA PROVA PILOT DE FORMACIÓ DE JOVES ATURATS AMB BAIXA QUALIFICACIÓ FORMATIVA. ENTRE ELS BENEFICIATS HI HA JOVES TORDERENCS.

consell-comarcal-maresmeEl Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa un programa formatiu destinat a joves que es troben en situació d’atur i que tenen poques possibilitats de trobar feina perquè la seva qualificació formativa és baixa. Es tracta d’un col·lectiu que es troba fora de l’escolarització formal i no ha pogut accedir a cap recurs de segona oportunitat com, per exemple,  els programes de qualificació professional inicial (PQPI) o les escoles d’adults. A banda de formació general, aquests joves aprenen mecànica de bicicletes i manipulació d’aliments.

Fonts de l’organisme han informat que L’objectiu és que els participants, després d’haver seguit aquest programa, puguin incorporar-se al circuit formatiu o laboral més idoni a la seva situació i característiques. S’intenta transformar el període d’inactivitat d’aquests joves en una oportunitat per adquirir una preparació i una certificació en competències que els facilitin l’adquisició d’habilitats laborals i una millora en la seva ocupabilitat.

El programa, en format de prova pilot, ja s’ha posat en marxa i finalitzarà el proper 29 de novembre. Hi participen una desena de joves de Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Tordera i Vilassar de Mar; i contempla dos espais formatius: a Barcelona, on es realitza la formació troncal de mecànica de bicicletes amb Biciclot i l’altre a Pineda de Mar, on a l’escola d’adults Natura s’imparteix reforç en llengua catalana, formació en manipulació d’aliments, formació ACTIC, acollida i diverses tutories i acompanyaments.

ÚLTIMES NOTÍCIES