IniciNoticiesSalutL’ EAP TORDERA REP EL PRIMER PREMI AL CONGRÉS ESTATAL DE PROMOCIÓ...

L’ EAP TORDERA REP EL PRIMER PREMI AL CONGRÉS ESTATAL DE PROMOCIÓ DE LA LACTÀNCIA MATERNA PER LA SEVA DIVULGACIÓ A LA RÀDIO.

fotonoticia_20130913182130_500La Comissió de Lactància de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Tordera ha guanyat el primer premi en comunicacions orals al X Congrés de la Federació espanyola d’associacions pro-lactància materna, celebrat a Barcelona aquest setembre. L’equip promotor ha estat guardonat per la divulgació que fa des del 2010 a través d’un programa a Ràdio Tordera, una iniciativa sorgida del treball de diferents professionals de l’EAP i les mares de l’associació de suport a la criança. Fins ara s’han fet diverses entrevistes i programes especials en antena, sempre girant entorn dels beneficis que suposa la lactància natural, i a partir d’aquest mes s’inicia una col·laboració setmanal de 20 minuts a l’emissora que permetrà donar veu a mares lactants, metges de família, infermeres, ginecòlegs, pediatres, llevadores, administratives, etc. La Comissió de Lactància ha elaborat una relació de temes a tractar al llarg d’aquestes intervencions, a partir de les propostes debatudes als grups de treball, a través de les xarxes socials i als tallers de lactància i grups de criança.

Una de les conclusions del treball premiat és que el treball en xarxa i de forma comunitària, creant aliances entre professionals del sector sanitari, mares i mitjans de comunicació, millora les oportunitats per a normalitzar l’alletament com a font de benestar i salut.

L’any 2007 l’EAP Tordera va iniciar el taller de lactància materna, conduït per la infermera de pediatria i consultora certificada en lactància Anna Pol, amb l’objectiu de promoure i recolzar la lactància materna, oferint eines i suport a les mares, ajudant-les a trobar solucions a les seves dificultats.  Escoltem Anna Pol en declaracions a Ràdio Tordera.

Anna Pol

Al llarg d’aquests anys l’espai de lactància ha viscut diferents etapes i formats, i d’ell ha nascut l’associació de Suport a les Famílies de Tordera, que ja compta amb dues mares formades com assessores en lactància materna.

Paral·lel a això, l’EAP Tordera segueix avançant en el seu procés d’acreditació per la IHAN (Iniciativa per la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància, de la UNICEF), un reconeixement de qualitat en l’atenció a mares i infants en la lactància i criança. El procés consta de 4 fases i actualment s’està treballant en l’assoliment de la segona.