IniciNoticiesCulturaL’ANC A TORDERA RECULL 300 VOTS PER LA INDEPENDÈNCIA MITJANÇANT EL DRET...

L’ANC A TORDERA RECULL 300 VOTS PER LA INDEPENDÈNCIA MITJANÇANT EL DRET DE PETICIÓ DURANT LA VIA CATALANA DE LA DIADA.

Èxit de la recollida de vots per la independència a Tordera durant la Via Catalana de la Diada. L’ANC al municipi va aprofitar l’estona d’espera fins les 17.14h per instal·lar diverses taules al llarg dels trams torderencs, amb un apoderat a cada una (ja que sense l’apoderat el vot no és vàlid), i va recollir un total de 300 suports, el màxim de paperetes de què disposaven perquè la gent pogués votar. Escoltem un dels integrants de l’ANC a Tordera, Esteve Maresme.

balanç vots via 1

La recollida de vots per la independència mitjançant el Dret de Petició va començar fa un temps com a prova pilot en algunes zones de Catalunya, i ara, un cop passada la Via Catalana, s’estendrà a tot el territori. L’objectiu és arribar als 4 milions i mig de signatures, tal i com explica Esteve Maresme.

balanç vots via 2

Amb aquesta recollida s’anima els catalans a exercir el seu dret de petició davant el Parlament. La petició concreta no és altra que instar la cambra catalana a esgotar totes les vies per fer possible la celebració de la consulta no més tard del 31 de maig de l’any vinent. I, en cas que aquesta fracassi, perquè el govern espanyol no l’autoritzi o no accepti els resultats, s’insta als representants electes catalans a que declarin unilateralment la independència de Catalunya.

Esteve Maresme diu que molta gent que va votar l’11 de setembre desconeixia aquesta recollida, però que un cop informats, no dubtaven en votar.

balanç vots via 3

La recollida de vots per la independència s’allargarà fins a finals de desembre. Recordem que poden signar –només presencialment- tots els majors de 16 anys, tant catalans com espanyols i estrangers, i que s’han d’identificar mitjançant el DNI davant la persona apoderada de l’Assemblea Nacional Catalana. Per això el vot no es pot fer per correu, ni per mitjans electrònics, ni tampoc es pot delegar a una tercera persona.

ÚLTIMES NOTÍCIES