IniciNoticiesPolíticaL’ANC A TORDERA APROFITARÀ LA VIA CATALANA PER DIFONDRE LA INICIATIVA “SIGNA...

L’ANC A TORDERA APROFITARÀ LA VIA CATALANA PER DIFONDRE LA INICIATIVA “SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA” MITJANÇANT EL DRET DE PETICIÓ.

TorderaPer el dia 11 de setembre amb la Via Catalana, aquí a Tordera s’aprofitarà l’estona d’espera fins les 17:14h per recollir vots per la independència mitjançant el Dret de Petició. S’instal·laran diverses taules al llarg dels trams que ens corresponen amb un apoderat a cada una (sense l’apoderat el vot no és vàlid). Totes les persones que exerceixen aquesta mena de vot anticipat s’han d’identificar mitjançant el seu DNI -en cas que no siguin estrangers-, cosa que fa que les instàncies s’hagin d’omplir presencialment davant una persona apoderada per l’Assemblea Nacional Catalana. Per això el vot no es pot fer per correu, ni per mitjans electrònics ni es pot delegar en una tercera persona.

Amb aquesta recollida s’anima els catalans a exercir el seu dret de petició davant el Parlament. La petició concreta no és altra que instar la cambra catalana a esgotar totes les vies per fer possible la celebració de la consulta no més tard del 31 de maig del 2014. A més, s’insta els representants electes catalans a que, en cas que aquesta fracassi perquè el govern espanyol no l’autoritzi o no accepti els resultats, declarin unilateralment la independència de Catalunya. Ho explica el president de l’ANC a Tordera, Angel Vallicrosa.

angel dret a peticio

Podran signar -només presencialment- majors de 16 anys, tant catalans com espanyols i estrangers. El paper de l’ANC serà únicament fer de dipositària i fer arribar totes les peticions el mateix dia al Parlament. Segons els responsables de la campanya, no s’ha previst una data de presentació de les signatures perquè aquesta és només una eina que es farà servir en cas que la llei de consultes no tiri endavant o que el govern espanyol no accepti els resultats de la consulta.

Aquesta petició s’adreça no només als diputats al Parlament, sinó també als diputats i senadors a les Corts espanyoles i als alcaldes i regidors dels municipis catalans.