IniciNoticiesSocietatBANKIA TANCARÀ SIS DE CADA DEU OFICINES A CATALUNYA I ACOMIADARÀ PROP...

BANKIA TANCARÀ SIS DE CADA DEU OFICINES A CATALUNYA I ACOMIADARÀ PROP DE 700 TREBALLADORS. L’ENTITAT JA VA TANCAR DURANT LA PRIMAVERA UNA DE LES DUES OFICINES QUE TENIA A TORDERA.

03598Bankia acomiadarà un màxim de 681 persones a Catalunya i tancarà un total de 208 oficines. Això representa el 58,75% de les seves sucursals, segons han avançat fonts sindicals i han confirmat fonts d’aquesta entitat financera.

L’entitat nacionalitzada ha comunicat als sindicats la incidència d’aquest ERO a Catalunya, el territori d’origen de Caixa Laietana, una de les set caixes a partir de les quals es va crear Bankia. Els sindicats consideren que no hi ha hagut proporcionalitat en l’aplicació de l’ERO a Catalunya, ja que es tanquen gairebé el 60% de les oficines catalanes. Des de Comissions Obreres, el responsable de Bankia, Victor Fernández, atribueix a interessos financers el fet que l’ERO s’hagi aplicat de manera més intensa a les oficines de Catalunya.

bankia

Els 681 treballadors -que sortiran de l’entitat mitjançant baixes voluntàries i acomiadaments- suposen el 38,91% de la plantilla del banc a Catalunya, que és d’unes 1.750 persones, segons fonts de l’entitat. Bankia assegura que s’han utilitzat criteris de rendibilitat per decidir aquest tancament d’oficines, i han subratllat que Bankia mantindrà obertes a Catalunya 146 oficines. Bankia ja va tancar a la primavera una de les dues oficines que tenia a Tordera, en concret a la plaça de l’església. Els sindicats desconeixen a dia d’avui si Bankia mantindrà l’altre oficina ubicada al camí ral.