IniciNoticiesSocietatES RECULLEN SIGNATURES PER DENUNCIAR ELS RECENTS CASOS DE GOSSOS QUE HAN...

ES RECULLEN SIGNATURES PER DENUNCIAR ELS RECENTS CASOS DE GOSSOS QUE HAN MORT ENVERINATS A TORDERA.

enverinamentsDes de principis d’estiu, s’estan recollint firmes a Tordera per denunciar els nombrosos casos d’enverinament en gossos. La impulsora de la iniciativa és la veterinària Cristina Bosque, de la Clínica Veterinària Tordera (Carretera de Fogars, 25). De moment s’han recollit prop de 300 signatures, i se seguirà fent durant tot aquest mes d’agost. Tot i que es desconeix el tipus de producte que mata aquests animals, la veterinària assegura que ha de ser molt fort. A més, lamenta que s’hagi arribat a l’extrem d’haver d’iniciar una recollida de signatures. Escoltem Cristina Bosque.

cristina bosque 1

Cada any hi ha una època amb casos d’enverinament, però són aïllats i la majoria de vegades intencionats. Mai havia estat tan fort com aquest estiu. El lloc on se n’han produït més, 6, és al costat del CEM. Fa un parell de mesos se’n van detectar 2 a la urbanització Àgora Parc i 4 més darrere de l’empresa Thoro. La clau és poder esbrinar el tipus de verí o qui el posa, tal i com explica Cristina Bosque.

cristina bosque 2

Ja s’ha enviat una instància a l’Ajuntament per denunciar la situació i se’n farà una altra el dia que s’entreguin les signatures. Cristina Bosque detalla quin és l’objectiu d’aquesta campanya.

cristina bosque 3

La veterinària Cristina Bosque ha donat avís als agents rurals, que són els qui tenen en compte el tema ara. Les proves mèdiques per localitzar el tòxic en els gossos morts són molt cares i la clínica veterinària no en pot assumir el cost.

A més de la Clínica Veterinària Tordera, la clínica Monsalut i la perruqueria canina del carrer Puigvert (al costat de la Plaça Lluís Companys) també recullen signatures per denunciar aquesta situació.