IniciNoticiesCulturaBONA RESPOSTA DELS TORDERENCS EN ELS ACTES PREVIS A LA FESTA MAJOR...

BONA RESPOSTA DELS TORDERENCS EN ELS ACTES PREVIS A LA FESTA MAJOR DURANT EL CAP DE SETMANA.

Foto: Club Esportiu Tordera
Foto: Club Esportiu Tordera

Aquest cap de setmana, previ al de la Festa Major 2013, ja s’han celebrat un bon nombre d’activitats al nostre municipi.

Dissabte el matí, el camp de futbol es va omplir de gent amb el torneig de bitlles catalanes, organitzat pel club esportiu La Bitlla Atòmica. Petits i grans van desafiar la calor i van passar una bona estona amb aquesta activitat ja tradicional dins la Festa Major de Tordera.

A la tarda va ser el torn de la baixada de carretons, organitzada pel Club Esportiu Tordera i les Joventuts locals d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), amb la col·laboració de l’Ajuntament i diversos establiments del poble. Enguany ha sigut la tercera edició, després que es recuperés ara fa dos anys. Des de l’organització es mostren contents amb la participació. Escoltem Jordi Romaguera.

balanc carretons

El premi al carretó més original se’l va endur el que portava per nom “1714”. El carretó més festiu va ser el “Papamòvil” i el més espectacular “La fletxa verda”. Com a novetat, també hi va haver un premi pels més menuts, atorgat per Lúdics Tordera. Se’l van endur “Els marrecs de la tropa”.

Per la seva banda, el fòrum pel teatre i la cultura va representar amb èxit, dissabte i diumenge,  dues obres curtes: “Conversió i mort d’ en Quim Federal” de Salvador Espriu i “La capseta dels petons” de Lluís Millà. La primera protagonitzada per actors torderencs, estava dirigida per Marc Romagosa que valorava això la representació.

balanc forum 1

En la segona obra, es comptava amb la col·laboració del grup independent de teatre de Mataró. Director, Actor i Actriu de l’ obra ens parlava sobre la representació.

balanc forum 2

L’afluència de gent també va ser espectacular ahir en la cursa de bicicletes local, els balls tradicionals i el cinema de terror.