IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A LA COMISSIÓ...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A LA COMISSIÓ PEL DRET A DECIDIR

2013-07-25 20.25.00El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, dijous passat, una moció per tal que Tordera doni suport a la Comissió d’Estudis pel Dret a Decidir, creada al si del Parlament de Catalunya. La moció la va presentar d’urgència el grup municipal del PSC. La voluntat és demanar la màxima rapidesa en els treballs encarregats a la comissió, així com també fomentar que el conjunt de la població catalana tingui tota la informació precisa per l’exercici del dret a decidir, a més de promoure la seva participació en el procés democràtic.

El regidor del PSC, Josep Romaguera, diu que és necessari donar suport aquesta comissió perquè trobin el més aviat possible la manera en què els catalans puguin exercir el seu dret a decidir. A més, afirma que amb aquesta comissió, els consellers podran dedicar-se a temps complert a resoldre la resta de problemes actuals.

comissió decidir psc

El regidor del Partit Popular, Xavier Martín, va expressar el vot contrari del seu partit recordant que fer una consulta sobiranista no és legal, actualment. També va dir que no entén la urgència de la moció, en tant que els municipis no tenen competències sobre aquest afer.

comissió decidir pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, va valorar positivament que els regidors del PSC hagin presentat una moció en suport a la Comissió pel Dret a Decidir. De la mateixa manera, va criticar la posició d’”immobilisme” del PP enfront al Dret a Decidir i va defensar parlar de temes d’interès general als plens municipals.

comissió decidir erc

El regidor de CiU, Josep Llorens, destacava que poder exercir la democràcia vol dir poder decidir.

comissió decidir ciu

La moció de suport a la Comissió d’Estudis pel Dret a Decidir es va tirar endavant amb els vots favorables de CiU, ERC i PSC. El PP hi va votar en contra. De la mateixa manera, en el Ple de l’Ajuntament també es va aprovar una moció, presentada per CIU i ERC, d’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

ÚLTIMES NOTÍCIES