IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA LA CONCESSIÓ DE LA GESTIÓ...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA LA CONCESSIÓ DE LA GESTIÓ DE L’AIGUA POTABLE I CLAVEGUERAM DEL VEÏNAT DE SANT PERE A AQUALIA.

2013-07-25 20.25.00A l’últim plenari municipal de dijous passat es va aprovar d’urgència un conveni entre l’Ajuntament de Tordera i les dues empreses responsables de la gestió de l’aigua al nucli urbà i urbanitzacions, Aqualia i Abastaments d’Aigua del Tordera.

Fa 12 anys, l’Ajuntament va atorgar a Aqualia la gestió de l’aigua potable i clavegueram de Tordera. Llavors, l’empresa Abastaments d’Aigua del Tordera gestionava els veïnats de Sant Daniel i Sant Pere i la urbanització de Mas Móra. Per uns acords amb els promotors de l’empresa, però, no era fàcil que Aqualia en pogués assumir la gestió. Fa tres anys, l’Ajuntament va intentar monopolitzar el servei, perquè fos Aqualia qui gestionés el servei d’aigua a tot el municipi. Ara bé, Abastaments d’Aigua del Tordera va presentar un recurs i la qüestió es va aturar, ja que ni l’Ajuntament ni Aqualia podien assumir el que demanava. Durant aquest temps les negociacions han continuat, i ara són les dues companyies les que han arribat a un acord: Aqualia assumirà la gestió del veïnat de Sant Pere i Abastaments seguirà amb la de Sant Daniel i Mas Mora fins que s’acabi la concessió. Ho explica el regidor d’obres i serveis, Carles Aulet.

servei aigua aulet

El regidor del PP, Xavier Martín, va justificar l’abstenció del seu partit en tant que no van poder consultar tota la informació a temps, a més de recordar que la gent de Tordera no està massa contenta amb la gestió de l’aigua per part d’Aqualia.

servei aigua pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, va destacar que es tracta d’un conveni important. I com que no el van poder consultar prèviament, també es van abstenir. Tot i així, va ressaltar la millora que suposarà pel veïnat de Sant Pere.

servei aigua erc

El grup del PSC també va abstenir-se. El regidor Josep Romaguera, i veí de Sant Pere, va recordar que també pateixen la problemàtica de l’aigua i es va interessar pel preu que pagaria la gent del veïnat amb el nou conveni.

servei aigua psc

En resposta a la pregunta, el regidor Carles Aulet va explicar que quan el conveni entri en vigor, el proper 5 d’agost, i Aqualia comenci a gestionar també el servei d’aigua i clavegueram de Sant Pere, la gent que viu al veïnat pagarà exactament el mateix que la gent de Tordera.

El punt es va aprovar amb els vots favorables de CiU i les abstencions dels tres partits de l’oposició: PP, ERC i PSC.

Per altra banda, i també com a urgència, el ple de l’Ajuntament va aprovar la ratificació de l’acord sobre el procés d’extinció de l’empresa municipal Tordera Urbanística Activa (TUA) i l’assumpció del seu patrimoni actiu i passiu, aprovat en el plenari del 21 d’agost de 2012. El punt es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i PP, i el vot contrari del PSC.