IniciNoticiesPolíticaEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA ADHERIR-SE AL PACTE NACIONAL PEL...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA ADHERIR-SE AL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR.

2013-07-25 20.25.00El Ple de l’Ajuntament de Tordera d’ahir el vespre va aprovar una moció per tal que Tordera s’adhereixi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La moció la van presentar conjuntament els grups municipals de CiU i ERC. La voluntat és promoure que els agents econòmics i socials, així com també entitats culturals i cíviques del municipi, s’adhereixin al pacte i participin activament del procés democràtic del dret a decidir, a més de donar suport a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

El regidor d’ERC, Xavier Pla, es mostrava content que es pogués presentar aquesta moció al ple i en destacava la seva importància.

dret a decidir erc

El regidor del Partit Popular, Xavier Martín, va expressar el vot contrari del seu partit recordant que el dret a decidir no està permès per llei, actualment.

dret a decidir pp

Els regidors del PSC van votar favorablement a la moció de manera individual. El regidor i president del grup local, Josep Romaguera, va donar llibertat de vot als representants socialistes destacant la diversitat d’opinions que es recullen dins el seu partit sobre aquesta qüestió.

dret a decidir psc

El regidor de CiU, Josep Llorens, destacava que l’únic que demana la moció és que la gent pugui expressar-se, en tant que vivim en un país democràtic.

dret a decidir ciu

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va recordar que s’està buscant que la consulta es faci dins la legalitat, ja sigui amb un acord amb l’estat espanyol o amb una llei de consultes del Parlament català. Si no pogués ser així, destacava que en qualsevol cas serà legítima, perquè un poble ha de poder decidir què vol pel seu futur.

La moció de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i els quatre regidors del PSC, que recordem que van votar individualment. El PP hi va votar en contra.

La sessió plenària d’ahir va començar amb minut de silenci per les víctimes de l’accident ferroviari de dimecres al vespre a Santiago de Compostel·la (Galícia).

ÚLTIMES NOTÍCIES