El Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha engegat un estudi sobre la dispersió del mosquit tigre, amb la col·laboració dels ciutadans de Catalunya. Ha dissenyat una aplicació per a mòbil, que permet a l’usuari indicar on i quan ha vist aquest insecte per últim cop. S’anomena “Tigatrapp” i està disponible per a telèfons mòbils i tauletes digitals Android. L’aplicació forma part de la campanya “Atrapa el tigre!”, un projecte pilot impulsat pel Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Al començament, el conjunt de la recerca es va crear perquè els estudiants de Primària de les escoles gironines poguessin participar en el seguiment del mosquit tigre a través del mòbil. Ho explica Aitana Oltra, coordinadora del projecte “Atrapa el tigre”.
Ara, la participació s’ha obert a tots els ciutadans de Catalunya. D’aquesta manera, cada vegada que una persona veu un mosquit tigre, recull les dades i les transmet al centre de recerca. Oltra, en declaracions a Ràdio Tordera, detalla com funciona el “Tigatrapp”.
Aitana Oltra, coordinadora del projecte, explica com es pot fer la descàrrega de l’aplicació.
El projecte està finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia i el DipSalut, l’organisme de salut pública de la diputació de Girona. Per informació podeu consultar el web www.atrapaeltigre.com. Recordem que el mosquit tigre va ser vist per primera vegada a Sant Cugat del Vallès, l’any 2004. Des de llavors s’ha estès a molts municipis catalans i, fa poc, també al País Valencià, les Illes Balears i Múrcia.