IniciNoticiesEntitatsELS GEGANTS DE TORDERA CELEBREN ELS 25 ANYS AMB UNA CERCAVILA MULTITUDINÀRIA...

ELS GEGANTS DE TORDERA CELEBREN ELS 25 ANYS AMB UNA CERCAVILA MULTITUDINÀRIA QUE REUNEIX 17 COLLES I UNA GRAN QUANTITAT DE GENT ALS CARRERS DEL POBLE.

IMGP7441Gran festa gegantera la que es va viure aquest passat dissabte a Tordera. L’ocasió s’ho mereixia: els 25 anys de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera. Un total de 16 colles, vingudes d’Argentona, Calella, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Sant Celoni, Pineda de Mar, Hostalric, Santa Coloma de Farners, Malgrat de Mar, Dosrius, Iluro de Mataró, Teià, Sant Iscle, Palafolls, Anglès, Santa Susanna i els gegants de Catalunya de l’Agrupació Treball i Cultura, van fer costat a la colla torderenca en una jornada tan especial. Els carrers de Tordera van quedar petits per acollir centenars de geganters i tota la gent del poble que no es va voler perdre la festa. El cap de colla torderenc, Lluís Puig, es mostra molt satisfet de la gran participació que va tenir la trobada.

balanç lluis puig 1

La cercavila també va servir per presentar oficialment el nou gegantó dels gegants de Tordera, en Tordereta. Escoltem un fragment del discurs d’aquest dissabte del cap de colla, Lluís Puig.

fragment discurs lluis puig

Per concloure els actes de celebració del 25è aniversari, els geganters de Tordera projectaran, properament, un vídeo que recull imatges i testimonis des dels inicis de la colla fins a dia d’avui. Escoltem Lluís Puig.

balanç lluis puig 2

La Colla de Geganters i Grallers de Tordera està formada, actualment, per una cinquantena de voluntaris que durant tot l’any passegen els gegants de la nostra població arreu del territori català. En els seus 25 anys d’història han participat, entre altres, en esdeveniments internacionals com la inauguració dels Jocs Paralímpics de 1992 i el Fòrum de les Cultures de Barcelona el 2004.