IniciNoticiesCulturaELS GEGANTS DE TORDERA PREPAREN AQUEST DISSABTE UNA TROBADA I CERCAVILA MULTITUDINÀRIA...

ELS GEGANTS DE TORDERA PREPAREN AQUEST DISSABTE UNA TROBADA I CERCAVILA MULTITUDINÀRIA PER CELEBRAR EL SEU 25è ANIVERSARI

03436La Colla de Geganters i Grallers de Tordera celebra aquest any el 25è aniversari de la seva fundació. Aquest dissabte, 20 de juliol, tindrà lloc l’acte central que commemora l’efemèride amb una trobada i cercavila formada per 18 colles de gegants, que mobilitzarà més de 700 persones. La plantada de gegants es farà a dos quarts de 6 de la tarda al carrer Gaudí. A dos quarts de 7 començarà la cercavila, que passarà pels carrers Gaudí, Alcalde Vendrell, Camí de Mas Martí, Amadeu Vives, Santa Llúcia, Folch i Torres, Camí Ral (en aquest punt una part de la cercavila enfilarà pel carrer Doctor Trueta i l’altra part pel Sant Ramon), per seguir conjuntament fins a la plaça passant per Sant Ramon i Ciutadans. A la plaça de l’Església es farà el fi de festa i la ballada de les colles participants. Ho explica Lluís Puig, el cap de la colla dels Geganters i Grallers de Tordera.

trobada geganters 25 anys 1

Les colles d’Argentona, Arenys de Munt, Anglès, Caldes d’Estrach, Dosrius, Hostalric, Iluro, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda, Santa Coloma de Farners, Sant Celoni, Sant Iscle, Santa Susanna, Sant Pol, Teià, Agrupació Treball i Cultura i Tordera són les participants en la XXVI Trobada de Gegants a Tordera. La colla de geganters de Tordera ha preparat també altres iniciatives relacionades amb el 25è aniversari que tindran lloc durant tota la setmana per ambientar la població de cara a la cercavila de dissabte. D’una banda, es decorarà els balcons i carrers amb banderoles en motiu dels anys dels gegants i es posarà una pancarta gegant visible des de diferents punts del municipi. Lluís Puig recorda alguna de les activitats que ha organitzat la colla per commemorar el seu 25è aniversari durant aquest 2013.

trobada geganters 25 anys 2

A més, els comerços de Tordera comptaran amb làmines realitzades especialment en motiu de l’aniversari dels gegants i a les pastisseries es podran comprar els dolços commemoratius amb la imatge dels gegants. La Colla de Geganters i grallers de Tordera està formada actualment per una cinquantena de voluntaris que durant tot l’any passegen els gegants de la nostra població arreu del territori català.

ÚLTIMES NOTÍCIES