IniciNoticiesCulturaEL 20è ANIVERSARI DE LA COLLA DE DIABLES DE TORDERA REUNEIX BESTIARI,...

EL 20è ANIVERSARI DE LA COLLA DE DIABLES DE TORDERA REUNEIX BESTIARI, MALABARISTES I PERCUSSIONISTES D’ARREU DE CATALUNYA ALS CARRERS DEL POBLE. L’ACTE PRINCIPAL VA SER UN GRAN ESPECTACLE DE FOC A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA.

IMGP7426Tordera va viure, aquest passat dissabte, una gran festa de foc. La Colla de Diables va celebrar els seus 20 anys acompanyada d’una dotzena de colles d’arreu de Catalunya.

A la tarda, les places del poble es van omplir amb bèsties de diferents poblacions, cadascuna amb el seu significat i la seva història, les quals es van unir en una cercavila fins la Plaça de l’Església acompanyades de diverses colles de percussió. Escoltem, en declaracions a Ràdio Tordera, el que explicaven alguns dels participants.

diables 1

Un cop a la plaça, i després de carregar forces amb un sopar de germanor a la Pista de l’Amistat, era el moment de començar l’acte central de la festa: el correfoc commemoratiu dels 20 anys. En total, més d’una hora d’espectacle de foc, on hi van participar totes les colles convidades: malabaristes, percussionistes, bèsties i diables. El punt i final va ser una actuació conjunta entre tots. Un dels integrants de la colla torderenca, recordava el significat d’en Maxtord, la nostra bèstia, i es mostrava content amb la participació.

diables 2

La festa va finalitzar amb una sessió de concerts a la plaça de l’ajuntament.

Actualment, la Colla de Diables de Tordera compta amb més d’una cinquantena de components i calculen que, al llarg d’aquests 20 anys, poden haver passat per l’entitat entre 300 i 400 persones.

ÚLTIMES NOTÍCIES