IniciNoticiesCulturaLA COLLA DE DIABLES DE TORDERA RECULL 1.400 EUROS DELS COMERÇOS LOCALS...

LA COLLA DE DIABLES DE TORDERA RECULL 1.400 EUROS DELS COMERÇOS LOCALS PER FINANÇAR LA CELEBRACIÓ DEL 20è ANIVERSARI, QUE ÉS AQUEST PROPER DISSABTE.

verkami diablesLa Colla de Diables de Tordera fa 20 anys aquest 2013 i ha escollit aquest proper dissabte, 13 de juliol, per celebrar l’aniversari. L’entitat ha preparat una programació variada des de les 5 de la tarda i fins la matinada, que comptarà amb activitats i actuacions per a tots els públics. Per fer-ho possible, la colla rebrà la visita d’11 colles de bestiari, 3 de percussió, 3 més de malabars i 2 colles completes de diables vingudes d’arreu de Catalunya. En total, uns 300 convidats que participaran de l’espectacle que han preparat els diables torderencs.

Per tal de poder dur a terme una bona celebració, la colla de diables va engegar una campanya de micromecenatge, amb l’objectiu de recollir fons per cobrir totes les despeses, especialment les de la pirotècnia necessària per l’espectacle commemoratiu i el lloguer de l’equip de so i llums pels concerts. La iniciativa no va funcionar, però gràcies a les donacions dels comerços locals, gairebé han assolit la xifra de 1.500 euros que s’havien proposat. Ho explica el portaveu de la colla de diables, Aitor Noguerol.

festa diables 1

Les activitats començaran a les 5 de la tarda amb una exposició de bestiari de les colles convidades a diferents indrets del municipi (Plaça de l’Església, Plaça de les Cols, plaça Joan Rabert, Plaça de Miquel Martí i Pol i Parc de la Sardana).

A dos quarts de 7 començarà una cercavila de percussió amb els grups de tabalers convidats que farà el següent recorregut: sortirà de la Plaça de l’Església i recorrerà els carrers Ciutadans, Sant Ramón, Camí Ral, Dr. Trueta, altra vegada Sant Ramón, Espases, Creus, de nou Ciutadans, Sant Bartomeu, Parc de la Sardana, carrer Faura i finalitzarà al lloc d’inici, a la Plaça de l’Església. Aquí és on també tindrà lloc el sopar de germanor amb totes les colles participants.

Finalment, a dos quarts de 10 del vespre tindrà lloc, a la mateixa Plaça de l’Església, l’espectacle commemoratiu del 20è aniversari, que comptarà amb la participació de tots els grups convidats. Aitor Noguerol ens avança més detalls.

festa diables 2

La jornada finalitzarà amb una sessió de concerts amb els grups Les Mamelles de la Víbria, La Banda del Coche Rojo, Takikardia i l’actuació d’un DJ.

A més de totes aquestes activitats, en paral·lel, el Fotoclub Tordera organitza un concurs de fotografia. Hi pot participar tothom escollit un dels dos temes proposats: la cercavila de percussió o el correfoc commemoratiu. Les bases les podeu trobar a la pàgina web de la Colla de diables de Tordera (www.diablestordera.cat) i, per més informació, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça concursfotoclubtordera@gmail.com .

Per altra banda, també es treballa per poder realitzar una exposició de fotografies a la biblioteca, on es vegi com ha evolucionat la colla de diables al llarg dels 20 anys. Va néixer el 23 de juny de 1993 i, amb tot aquest temps, s’ha convertit en una colla experimentada i reconeguda a l’hora de realitzar tota mena d’actuacions amb foc i pirotècnia, juntament amb actuacions de percussió i malabars.

ÚLTIMES NOTÍCIES