IniciNoticiesSalutL’AMBULATORI DE TORDERA INCREMENTA EL PERSONAL AMB UN NOU METGE A MITJA...

L’AMBULATORI DE TORDERA INCREMENTA EL PERSONAL AMB UN NOU METGE A MITJA JORNADA.

02565L’Àrea Bàsica de Salut de Tordera ha realitzat aquest mes de juny una reordenació de les Unitats Bàsiques d’Atenció als pacients. Aquestes unitats són les formades per metge i infermera, i normalment, els ambulatoris n’afavoreixen que coincideixin en horaris i pacients. Aquesta reordenació implica que alguns pacients se’ls hagi assignat un nou metge de família. El director del CAP de Tordera, el doctor Albert Alum explica els motius d’aquest canvis.

alum 1

Aquesta reordenació, ha permès incrementar l’atenció mèdica a Tordera, amb la contractació d’un nou metge a mitja jornada.

alum 2

D’altra banda, els metges de família han demanat que el Departament de Salut doni més autonomia de gestió als centres d’atenció primària (CAP) per poder atendre millor els pacients i centrar l’atenció sanitària al voltant del pacient. Segons la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC), l’actual model sanitari prioritza l’atenció hospitalària i això hauria de canviar cap a l’atenció primària que, segons ells, és més eficient i propera al ciutadà. Aquesta autonomia de gestió hauria d’incloure també pressupostos propis i independència econòmica. El vicepresident de la CAMFIC, Jordi Daniel, ha instat el departament de Salut a provar de canviar el model actual d’atenció primària.

metges

Cada any, els metges de família dels 425 Centres d’Atenció Primària de Catalunya atenen 46 milions de visites.

ÚLTIMES NOTÍCIES