IniciNoticiesEntitatsEL MINISTERI DE TREBALL VOL DONAR D’ALTA A LA SEGURETAT SOCIAL A...

EL MINISTERI DE TREBALL VOL DONAR D’ALTA A LA SEGURETAT SOCIAL A TOTS ELS MEMBRES REMUNERATS DELS CLUBS DE BÀSQUET CATALANS. AQUESTA MESURA POSA EN PERILL LA CONTINUÏTAT DEL CLUB BÀSQUET TORDERA.

Digital CameraLa federació catalana de Bàsquet vol ser l’ abanderat del moviment que s’oposa a les noves imposicions fiscals que l’administració espanyola vol aplicar als clubs i que amenaça la subsistència de l’esport de base. Durant la darrera assemblea anual celebrada a la federació es va copsar el malestar existents entre clubs, entrenadors, arbitres i directius sobre aquesta nova política recaptatòria de Hisenda i Seguretat Social.

Des de la tardor que es coneixen les intencions del Ministeri de Treball, que obligarà a tots els clubs, siguin de la categoria que siguin, a donar de alta a la seguretat social a tots els seus membres (entrenadors, jugadors, voluntaris) que rebin algun tipus de remuneració per petita que sigui. La mesura, que també afecta els arbitres, es farà en caràcter retroactiu de cinc anys, el que pot multiplicar els deutes de les entitats i obligar a moltes a unes despeses de gestió i administració que no poden assumir. El president del club Bàsquet Tordera, Lluís Mota troba incomprensible aquesta mesura.

mota hisenda 1

Durant l’assemblea, celebrada dissabte passat, alguns clubs van proposar iniciar una vaga general de competicions a partir de setembre. Finalment, la mesura es va descartar pel fort impacte que podria tenir i es va decidir crear una comissió encarregada d’analitzar possibles solucions i accelerar el procés de negociació amb Madrid. Lluís Mota explica que aquest procés s’engega a través d’un manifest.

mota hisenda 2

Lluis Mota assegura que la mesura del ministeri de treball posa en perill la continuïtat dels clubs de bàsquet de Catalunya, entre ells, el club basquet Tordera.

mota hisenda 3

D’aquesta manera, centenars d’entrenadors, jugadors i arbitres que desenvolupen la tasca en les competicions amateurs i de base a Catalunya es poden veure afectats a partir del mes de setembre per el nou règim que l’administració imposa en les relacions que mantenen amb club i federacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES