IniciNoticiesMedi ambientL’AJUNTAMENT DE TORDERA COMENÇA LES TASQUES DE NETEJA DE LES FRANGES PERIMETRALS...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA COMENÇA LES TASQUES DE NETEJA DE LES FRANGES PERIMETRALS A LES URBANITZACIONS, PER PREVENIR INCENDIS A L’ESTIU.

00725Aquests dies s’està duent a terme la neteja de les franges perimetrals a les urbanitzacions de Tordera, per tal que no hi hagi problemes en cas d’incendi. L’objectiu és protegir les zones urbanes, per això l’Ajuntament està obligat a fer-ho. Aquests treballs normalment es començaven a principis de maig però, com que darrerament ha plogut molt, se n’ha retardat l’inici.

En total, les franges perimetrals tenen un cost de 250.000 euros, que bona part es cobreixen amb el que paguen els veïns de les urbanitzacions. Depenent de la densitat de zones verdes que hi hagi a cada una, paguen més o menys. El regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, explica com actua l’Ajuntament amb les parcel·les i assegura que és més complicat amb les que estan deshabitades.

aulet franges 1

L’Ajuntament destina cada any uns 20.000 euros en tasques de prevenció d’incendis forestals. Carles Aulet explica quines són les perspectives per aquest estiu.

aulet franges 2

Pel que fa a la gestió dels boscos privats, n’hi ha que els propietaris els tenen ben cuidats. En d’altres, la majoria, no s’hi fa res. En aquest sentit, Aulet diu que ni l’Ajuntament ni la Generalitat hi poden fer res.

aulet franges 3

El dia 15 de juny es va posar en funcionament el dispositiu de vigilància als boscos per aquest estiu. Els bombers voluntaris de Tordera ja han començat amb la prevenció. Diàriament patrulla un cotxe de la Diputació de Barcelona, en conveni amb l’Ajuntament. A més, la torre de vigilància de Miralles, junt amb la del Montnegre, cobreixen tot el municipi de Tordera, i les ADF surten a patrullar en dies de màxima alerta. A banda, també es fan servir desbrossadores, tractors i altres màquines.

Cal destacar que, enguany, s’ha treballat per arreglar les carreteres d’Àgora Park i Roca-Rossa, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES