IniciNoticiesSocietatARCADI OLIVERES DENUNCIA A TORDERA L’ANTICOOPERACIÓ QUE L’ESTAT ESTÀ REALITZANT AMB ELS...

ARCADI OLIVERES DENUNCIA A TORDERA L’ANTICOOPERACIÓ QUE L’ESTAT ESTÀ REALITZANT AMB ELS PAÏSOS SUBDESENVOLUPATS.

2013-06-21 20.11.28La biblioteca de Tordera va ser l’ escenari divendres passat de la conferencia “relacions Nord-Sud” a càrrec  d’Arcadi Oliveres, professor titular del departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau, entitat que té per finalitat la promoció i defensa dels drets humans.

En la seva ponència, Oliveres va tractar sobre el per què el món globalitzat d’avui genera migracions. Tenint en compte que la globalització vol dir una sèrie de relacions mundials, i específicament, relacions nord-sud, segons Oliveres les migracions són fruit de les relacions desiguals entre el nord i el sud.

Paral·lelament, va parlar del gran poder de la informació. En aquesta línia, Oliveres apunta que no es pot enganyar a la opinió pública amb falses informacions. Arcadi Oliveres explica que el fet que l’Estat espanyol mantingui el deute extern amb els països subdesenvolupats els perjudica.

arcadi oliveres 1

Arcadi Oliveres assegura que existeixen elements anti cooperació i acusa l’Estat espanyol és el segon país que més municions ven en les guerres africanes.

arcadi oliveres 2

En el procés de globalització existeixen quatre tipus de relacions desiguals que generen pobresa als països del sud: el comerç internacional, la indústria, el deute extern i la compra-venda d’armes en les guerres. En conclusió, segons Oliveres, la nostra cultura està feta per les migracions, i per tant, no representa res de nou per al nostre país, si bé no és un tema fàcil de gestionar.

ÚLTIMES NOTÍCIES