IniciNoticiesSocietatEL SERVEI DE RODALIES A GIRONA ES POSARÀ EN MARXA A PRINCIPIS...

EL SERVEI DE RODALIES A GIRONA ES POSARÀ EN MARXA A PRINCIPIS DE 2014.

03211La ministra Ana Pastor i el conseller Santi Vila van signar ahir el nou contracte de Rodalies per als pròxims dos anys. Amb una dotació de 160 milions d’euros suposarà la creació de les Rodalies de Girona, Tarragona i Lleida, de manera que es dotaran amb freqüències pròpies de Rodalies trajectes com Blanes-Girona, Reus-Tarragona o Cervera-Lleida. Aquesta és una molt bona notícia per Tordera, inclosa dins el servei de rodalies de Girona. Aquesta entraria en marxa a principis de 2014 i significa que Tordera tindrà connexió amb Girona sense que s’hagi de fer transbord a Maçanet. El servei  preveu un tren cada hora a la ruta Blanes-Girona-Figueres, amb extensió a Portbou cada dues hores. La ministra de Foment, Ana Pastor, assegura que l’acord preveu el pagament dels serveis del 2010 al 2015 per un total de 800 milions d’euros, 200 dels quals per inversió.

rodalies 1

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, explica que l’acord ha de permetre la millora del servei, l’establiment de sancions i la previsió d’inversions.

rodalies 2

La inversió de 165 milions en la millora del servei es destinarà a la posada en marxa de les noves rodalies de Tarragona a Reus; de Blanes a Girona, Figueres i Portbou; i de Lleida a Cervera; al perllongament de la línia R1 de Mataró fins a Arenys de Mar; a la implantació d’una llançadora de Figueres a Portbou, i als reforços de places a les línies regionals, així com a l’increment de la vigilància als combois durant els caps de setmana, en què es produeixen danys i agressions en serveis que cobreixen zones d’oci nocturn.

ÚLTIMES NOTÍCIES