IniciNoticiesPolíticaEL DIRECTOR DELS HOSPITALS DE CALELLA I BLANES DEMANA QUE DETERMINADES OPERACIONS...

EL DIRECTOR DELS HOSPITALS DE CALELLA I BLANES DEMANA QUE DETERMINADES OPERACIONS ES CONTINUIN FENT ALS HOSPITALS COMARCALS, EN RESPOSTA A LA NOVA REORDENACIÓ QUE PREPARA LA CONSELLERIA DE SALUT.

Mobilitzacions contrEl Departament de Salut va anunciar la setmana passada un estalvi de 64 milions d’euros amb el nou projecte de Reordenacions Assistencials Territorials (RAT), que reorganitzarà els serveis de tal manera que no tots els centres facin de tot i evitar així duplicitats. El director de planificació dels hospitals de Calella i Blanes, Xavier Conill, diu a La Xarxa de Comunicació Local que la reordenació que vol fer el Departament de Salut per estalviar serà important però pot tenir efectes colaterals. Conill demana que determinades operacions es continuïn fent als hospitals comarcals, que són els més propers al municipi on viuen els ciutadans.

conill 1

Per a aquest responsable dels hospitals de Calella i Blanes, tenir els serveis a prop de casa ha fet en els darrers anys que no es desertitzin determinades zones de Catalunya.

conill 2

En el marc d’aquest pla d’ajust, Salut s’ha marcat reduir en 8.000 els ingressos hospitalaris evitables aquest 2013, 4.000 gràcies a una millor atenció al malalt crònic que ha d’evitar que acabi ingressat a l’hospital, i els 4.000 restants són operacions que ara requereixen ingrés i que passarien a fer-se a través de la cirurgia major ambulatòria.

ÚLTIMES NOTÍCIES