IniciNoticiesEducacióL’ALCALDE DE TORDERA DEFENSA LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCOLA SERRA DE MIRALLES I...

L’ALCALDE DE TORDERA DEFENSA LA CONSTRUCCIÓ DE L’ESCOLA SERRA DE MIRALLES I AVANÇA SOLUCIONS ALTERNATIVES MENTRE AQUESTA NO ES PUGUI FER.

03498Entre els diversos temes que es van tractar a l’últim programa del “Línia directa” d’aquesta casa, un va ser l’escolarització secundària a Tordera.

L’escola Serra de Miralles ocupa, actualment, l’edifici de l’antiga escola Ignasi Iglesias, després d’haver estat els primers anys en barracons, en uns terrenys del veïnat de Sant Andreu. La previsió inicial era començar amb una nova escola-institut (de primària i secundària) en aquest espai. Per això es va fer una modificació del sòl, perquè l’escola es pogués construir en el mateix lloc que ocupava els primers anys, quan funcionava amb barracons. La situació econòmica actual, però, fa que s’inverteixi menys en la construcció d’escoles i el projecte s’està endarrerint. De fet, encara no està fet. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica de quina manera han previst resoldre aquesta situació, provisionalment.

alcalde eso 1

Vist els problemes per realitzar el projecte de la nova escola, l’Alcalde de Tordera diu que, juntament amb la regidora d’ensenyament, van signar un conveni amb el Departament d’Ensenyament, a proposta de l’Ajuntament, per tal de poder començar a realitzar el projecte i tenir-lo quan abans millor. Així, quan sigui possible dur-lo a terme, es pugui licitar i començar de seguida l’obra. Mentrestant, Joan Carles Garcia diu que s’han fet projectes alternatius, però que seguiran defensant l’escola Serra de Miralles. Escoltem-lo.

alcalde eso 2

Garcia assegura que la manca de places a secundària es mantindrà en els propers anys, però que la demografia està baixant a Tordera i arreu de Catalunya.

alcalde eso 3

Tot i que l’espai és ara una incertesa, l’Alcalde assegura que cap alumne, ni de primària ni de secundària, es quedarà sense plaça a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES