IniciNoticiesSalutSERVEIS SOCIALS DE TORDERA ALERTA DE RETARDS DE MÉS D’UN ANY EN...

SERVEIS SOCIALS DE TORDERA ALERTA DE RETARDS DE MÉS D’UN ANY EN LES VALORACIONS I AJUDES DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA.

dependenciaEl Govern del PP preveu noves retallades per a la llei de la dependència. És una de les mesures incloses al Programa d’Estabilitat que acaba de fer arribar a Brussel·les Dels 3.000 milions d’ajustament previstos, 1.108 corresponen a la llei de dependència. Una tercera part. Això agreuja una situació ja de per si precària per als cuidadors i familiars, i el sector de les residències també s’hi mostra preocupat. El regidor d’atenció social i serveis a la persona de l’ajuntament de Tordera, Jordi Camó explica que serveis social s’encarreguen de fer el tràmits i de facilitar tota l’informació sobre el procés. Camó assegura que actualment es tarda més d’un any a rebre algun tipus d’ajuda, derivada d’aquesta llei. Segons el regidor, aquesta situació s’intenta combatre a través dels mateixos familiars o amb servei d’atenció domiciliària.

dependencia 1

La llei de la dependència, aprovada a finals del 2006, va aixecar grans expectatives que han acabat convertint-se en frustracions. I tot pel finançament. Des d’un bon inici es va posar en evidència que la norma, molt ambiciosa, no estava dotada dels fons necessaris per tirar-la endavant al cent per cent. La llei, ideada pel PSOE en temps de bonança, preveia que el govern espanyol es faria càrrec d’un 50% dels costos de la seva aplicació i que la resta seria responsabilitat de les comunitats, però la realitat ha estat una altra, i governs com ara el català han acabat finançant-ne un 80%. Jordi Camó assegura que la llei va començar amb mal peu.

dependencia 2

De l’ajust de la llei de dependència, 150 milions es retallaran,  per la via de la simplificació en el procés de valoracions i revisant els graus de dependència per rebaixar, si cal, els pagaments. Per aquest mateix concepte, el 2014 s’espera estalviar 168 milions d’euros més. El programa de reformes inclou també un augment progressiu del copagament per part dels beneficiaris d’un 5%. Això suposarà recaptar 339 milions aquest mateix any.

ÚLTIMES NOTÍCIES