IniciNoticiesComerçEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ PER TAL DE...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ PER TAL DE DUR A TERME UNA PROVA PILOT ADREÇADA A DINAMITZAR EL SECTOR COMERCIAL MINORISTA DEL NUCLI ANTIC.

780_008_3041326_de0dd188fda77a4bcb47d543ba1c9447El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada, per unanimitat de tots els partits polítics amb representació al consistori, una moció per tal de desenvolupar una prova pilot adreçada a la dinamització del sector comercial minorista del centre del poble. A proposta del PSC, es tracta que les botigues puguin vendre els seus productes al carrer, oferint ofertes, descomptes o el que cada comerciant consideri. I en funció de l’èxit que tingui, concretar-ne una periodicitat.

El pla afectaria els carrers Sant Ramón, Doctor Trueta, Ciutadans, Espases i Les Creus. També caldria consensuar les dates amb l’Associació de Comerciants Tordera Centre, per tal de no interferir en les activitats que tinguin previstes; i autoritzar en posar una parada a tota persona interessada, ja sigui particular, artesà, estudiants o comerciants que quedin fora del circuit. Entre els punts de la moció també es recull que caldria dotar-la amb una petita partida pressupostària, per a possibles despeses derivades de la dinamització, i crear un òrgan assessor del projecte, el qual es reunirà per avaluar-ne l’evolució. Aquest estarà format pel regidor de promoció econòmica, tècnics de l’àrea, un membre de cada partit polític amb representació municipal, representants dels Comerciants de Tordera Centre i representants d’altres sectors que hi participin.

La regidora del PSC, Montse de Diego, diu que havent parlat amb l’Associació de Comerciants Tordera Centre, seria una bona opció provar-ho durant el mes d’agost.

mocio comerç psc 1

El regidor del PP, Xavier Martín, assegura que totes les iniciatives que intenten dinamitzar el comerç local són positives.

mocio comerç pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, recordava que el tancament del trànsit als carrers del nucli antic ha afavorit aquest tipus d’activitats. Diu que els comerciants de Tordera Centre n’han de ser una part activa important i que s’hi han d’afegir els diversos agents socials.

mocio comerç erc

El regidor de promoció econòmica, Jordi Camó, creu que aquesta moció es podria incloure dins el projecte d’actuacions per a la regeneració urbana i dinamització del centre històric. Destaca que caldria intentar donar sortida a tots els locals del centre que estan en desús.

mocio comerç ciu

Recordem que la moció per tal de dur a terme una prova pilot adreçada a dinamitzar el sector comercial dels carrers del nucli antic de Tordera es va aprovar amb els vots favorables de tots els partits amb representació municipal.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES